De groeten van de krijtjes – Drew Daywalt & Oliver Jeffers

omslag De groeten van de krijtjes.indd

Op een dag zat Teun samen met zijn krijtjes
heerlijk te kleuren, toen er een stapeltje vreemde
ansichtkaarten bij hem werd bezorgd.

Korte inhoud
“Teun denkt dat hij rustig verder kan kleuren nu de krijtjes uit zijn kleurdoos tevreden zijn, maar niets is minder waar. Er zijn in de laatste jaren veel andere krijtjes gedupeerd. Zij werden achtergelaten op een vakantie-adres, verdwenen tussen de kussens van de bank of werden opgegeten (en uitgespuugd!) door de hond.
Teun krijgt ansichtkaarten van al deze ongelukkige exemplaren.
Weet hij ook voor hen een oplossing te bedenken?”

Echt waar, Teun: OPGEGETEN door een HOND en UITGEKOTST op het TAPIJT! En dat is NIET LEUK.

Vertaler
“Kinderboekenschrijver Koos Meinderts vertaalde zowel De groeten van de krijtjes als De krijtjes staken! van Oliver Jeffers en Drew Daywalt. De krijtjes staken!, het eerste prentenboek over de krijtjes van Teun, werd bekroond met een Zilveren Griffel.”

Mijn mening
Eerst was er De krijtjes staken, een briljant prentenboek (recensie), nu is er het vervolg: De groeten van de krijtjes. Net zo briljant?

De illustraties zijn in ieder geval weer heerlijk kleurrijk en humoristisch! Lekker helder, aansprekend kleurgebruik. Het verhaal is ook weer briljant bedacht: krijtjes die van overal en nergens een kaart schrijven aan Teun om te vertellen wat er met ze gebeurd is, leuk of niet leuk, en dat ze weer thuis willen komen. De ansichtkaarten zijn erg grappig om te lezen en ook de adressering moet je zeker bestuderen.
Het grappigste vond ik het verhaal van Erwtengroen krijtje die juist de wijde wereld in wil trekken omdat toch niemand van erwten houdt. Maar hij houdt het al snel voor gezien als hij ziet dat het regent…

Wel moet ik zeggenΒ dat ik iets minder hard heb moeten lachen dan bij het vorige boek enΒ dat ik denk dat dit prentenboek voor iets oudere kinderen bedoeld en te begrijpen is dan het eerste deel.

Neemt niet weg dat ik het gewoon weer een erg amusant en vrolijk prentenboek vond!

De groeten van de krijtjes
ISBN 9789026139918 – Uitgever: De Fontein – 40 pagina’s – Verschenen: mei 2016 – Originele titel: The day the crayons came home – Vertaald door: Koos Meinderts – Illustraties: Oliver Jeffers – Tekst: Drew Daywalt
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.