Horrorland: Bloedhond – Christopher Krovatin

Hoe dichter ze bij de hond kwam, hoe meer ze zag en hoe misselijker ze werd. Toen ze bij het hek kwam waar hij aan vast was gebonden en bij het dier neerknielde, ontsnapte haar een snik.

Korte inhoud 
“Als Amy een achtergelaten hond langs de kant van de weg ziet, vraagt ze haar vader om de auto meteen te stoppen. Ze probeert haar ouders ervan te overtuigen om hem tijdelijk in huis te nemen.
Maar zodra Rover het huis betreedt, gebeuren er vreemde dingen: voorwerpen bewegen, lichten flikkeren, en er ontstaan rare ongelukken. Al gauw wordt duidelijk dat Rover niet zomaar een hond is, maar Amy’s ergste nachtmerrie. Hij is kwaadaardig… Kan Amy ooit nog van hem af komen?”

Amy voelde een rilling over haar rug lopen. Opnieuw kwam de vraag in haar op:
wat was er mis met Rover?

Mijn mening 
Het zesde boek alweer in de heerlijk griezelige Horrorland-reeks!  Het vorige boek dat ik las van deze reeks was ook van deze auteur, Christopher Krovatin, en die vond ik wat minder eng dan de boeken van de andere auteurs. Ik vond het dus best spannend  hoe ik deze zou gaan vinden!

Als Amy’s zusje Katie haar, tijdens een autorit, wijst op een zielige hond langs de weg, vraagt Amy meteen of haar vader wil stoppen. Ze redden de gedumpte hond, die volgens Katie Rover heet, en weten hun ouders te overtuigen hem mee te nemen naar huis tot ze hem bij een asiel kwijt kunnen. Maar Katie heeft vanaf het begin een hechte band met Rover en Rover lijkt ook niet van plan weer weg te gaan…
Amy vindt het eerst interessant dat Rover dingen lijkt te kunnen die een normale hond niet kan, maar naarmate er meer vreemde dingen gebeuren, wordt het steeds beangstigender. Wat is Rover?? En hoe komt ze ooit van deze duidelijk kwaadaardige hond af???

Wat een ontzettend gave, creepy omslag heeft dit boek! Heel erg aansprekend!
Het verhaal begon voor mij alleen helaas weer niet meteen heel spannend… Ik leefde wel mee en vond het in het begin ook onbegrijpelijk dat iemand een hond zoiets aan kon doen. Ik was gewoon blij dat Rover gered werd en een band kreeg met Katie. Natuurlijk wist ik ook dat er iets mis ging zijn met die hond, maar die spanning van dat duivelse kantje, zat er niet meteen echt lekker in en ik vroeg me af of het wel zou komen. Ja, gelukkig kwam dat zeker wel!
Het verhaal las sowieso al heerlijk weg, en werd langzaamaan ook steeds spannender en griezeliger. Ik begon steeds meer mee te leven met Amy, die als enige echt door lijkt te hebben wat de ware aard van Rover is, en te hopen dat ze ooit nog van die hellehond af zouden kunnen komen!  En, pfff wat een ‘eindstrijd’ moeten ze leveren!!! Echt heerlijk spannend.
Uiteindelijk vond ik het gelukkig dus toch een heel erg fijn, meeslepend en lekker creepy horrorverhaal. Op naar de volgende!

Ze voelde hoe vijandig hij was en begreep de boodschap die erachter zat.
Jij dacht dat ik jou gehoorzaamde. Het wordt tijd dat je mij gaat gehoorzamen.

Bloedhond 
ISBN 9789020623871 – Uitgeverij Kluitman – 208 pagina’s – Verschenen: juni 2022 – Vertaald door: Jet Zegers & Mylène Delfos – Deel in de Horrorland-reeks – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.