De ring van Koning Schavelingh – Marc de Bel

De ring van Koning Schavelingh - Marc de Bel

‘Wat?!’ schrikt prinses Mara zich een bult zo groot als een kanonskogel. ‘Dat noem jij een fantastisch idee, paps?!’

Achterflap
“Prinses Mara, geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, steigert als ze hoort wat haar vader, koning Panus van Noordheuvelland, van plan is. Hij wil haar namelijk uithuwelijken aan prins Rupio van Zuidheuvelland! Hoe luid Mara ook protesteert, ze kan er blijkbaar niets meer aan doen. Hofmaarschalk Filijn vertrekt diezelfde dag nog om de jonge prins te halen.

Wat koning Panus en prinses Mara echter niet weten, is dat Filijn andere, duistere plannen heeft. De snoodaard wil prins Rupio tijdens de reis een kopje kleiner maken en zijn ring van koning Schavelingh stelen, zodat zijn eigen zoon met prinses Mara kan trouwen. Dat blijkt echter minder makkelijk dan gedacht. Zeker als opeens ook de mysterieuze, stoere Luna opduikt …”

De soldaten strompelen steeds trager de berg op.
Ook de schimmel die de zware kar trekt, zweet zich te pletter en hijgt als een paard.

Auteur
“Marc de Bel gaf twintig jaar les in de lagere school. Elke week vertelde hij, om de week af te sluiten, een vervolgverhaaltje aan de kinderen. Een van die verhalen, HET EI VAN OOM TROTTER, geraakte echter niet uitverteld. Dus schreef hij het vervolg op. Het werd een heus boek en werd meteen unaniem bekroond door de Vlaamse Kinderjury.
Nu staat hij nog vaak voor de klas… om te vertellen over zichzelf, zijn boeken en zijn personages, zoals onder andere de brave zusjes Kriegel, Spikkel en Spekkie en nog veel meer…”

Vraag korporaal Slakkers onmiddellijk meteen stante pede subiet als de bliksem naar hier te komen!’

Mijn mening
Ik heb vroeger de boeken van Marc de Bel verslonden, o.a. van Soezie en Boebie, hij had een lekkere vlotte schrijfstijl met veel humor en zijn verhalen waren altijd avontuurlijk. Ik was dus heel benieuwd of ik dat nog steeds zou vinden in zijn huidige kinderboeken en het leek me daarom erg leuk om De ring van Koning Schavelingh te lezen.

Gelukkig kan ik je zeggen: ik heb genoten van dit verhaal  voor ‘Meisjes met pit’ van Marc de Bel!
Ten eerste ziet het er al superleuk uit; met de kleurrijke, mooie en grappige illustraties van Mark Janssen, en ten tweede heeft het verhaal een stoere prinses als hoofdpersoon die zich er niet zo makkelijk bij neerlegt dat haar ouders haar willen uithuwelijken aan een prins die ze nog nooit gezien heeft. Zij kan heel goed overweg met de katapult en dat kan de geheimzinnige Luna, die tijdens de gevaarlijke reis van prins Rupio uit het Zuidheuvelland naar Noordheuvelland opduikt, ook. Onderweg wordt Luna verliefd op schildknaap Aram, die er precies zo uitziet als de droomprins van prinses Mara. En dan is er nog prins Rupio, die wel erg verliefd naar schildknaap Rudolf kijkt…

Het verhaal is zeer fantasierijk, heeft heel veel humor en is lekker avontuurlijk! Kortom: een echte Marc de Bel. Ik weet weer waarom ik vroeger zo gek was op zijn boeken en ben blij dat ik hem weer gevonden heb.

De ring van Koning Schavelingh
ISBN 9789462345287 – Uitgever: Abimo – 80 pagina’s – Verschenen: maart 2016 – Illustraties: Mark Janssen
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

3 thoughts on “De ring van Koning Schavelingh – Marc de Bel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.