Mijn lieverdje – Astrid Desbordes

Mijn lieverdje - Astrid Desbordes

‘Slaap lekker, mijn lieverdje,’ zegt ze.
‘Mama, ga jij voor altijd van mij houden?’
vraagt Archibald.
‘Nou, ik zal je een geheim vertellen…’
antwoordt zijn mama.

Achterflap
“Welterusten, mijn lieverdje. En onthoud:
ik hou van je als je lief bent, en als je stout bent;
als je dapper bent, en als je bang bent;
als je me iets vertelt, of als ik jou iets vertel …
Zal ik je een geheimpje verklappen? Ik hou altijd van jou!

Een zacht en aandoenlijk prentenboek over moederliefde.
Voor iedereen vanaf 4 jaar”

Ik hou van je sinds ik je ken,
en zelfs daarvoor al.

Mijn mening
De korte inhoud van dit boek sprak me meteen aan, want dat is precies wat we onze kinderen proberen duidelijk te maken. En de eenvoudige, maar sprekende illustraties vond ik ook erg aantrekkelijk.

Tijdens het voorlezen aan mijn kleuter gebruikte ik zijn naam in plaats van die van het kindje in het boek. Ik kreeg gewoon een brok in mijn keel, want het is zó waar en herkenbaar. Je voelt echt weer even hoe onwijs veel je van je kind(eren) houdt. Ook al zijn ze stout, ook al moet je ze loslaten, ook al zitten ze in een frustrerende fase…

Mijn lieverdje is een herkenbaar een ontroerend prentenboek over moederliefde (uiteraard geldt de tekst ook voor vaders 😉 ). Voor mij zal het altijd een speciaal plekje in mijn hart houden, het heeft me echt geraakt. Wat een prentenboek al niet met je kan doen!

Mijn lieverdje
ISBN 9789044827521 – Uitgever: Clavis – Verschenen: maart 2016 – Originele titel: Mon amour – Illustraties: Pauline Martin
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

2 thoughts on “Mijn lieverdje – Astrid Desbordes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.