Faye en Sean: a love story – Marina Folkers

Faye en Sean2

Sinds ze Sean kende trok ze inderdaad meer naar hem toe dan naar haar vriendin. Hij was inmiddels meer dan een held. Hij was een vriend, iemand van wie ze op aankon, ook al kende ze hem nog niet zo goed als ze zou willen.

Achterflap
“Wanneer Faye tien jaar is, wordt ze door de ondoorgrondelijke Sean gered. Ze verklaart hem tot haar persoonlijke held. Als zij volwassen wordt gaat ze op zoek naar zichzelf en de liefde. Maar staat haar vriendschap met Sean hierbij niet in de weg?

Sean heeft een moeilijke jeugd en alleen muziek houdt hem op de been. Dan komt de onhandige Faye in zijn leven en mede dankzij haar maakt hij zijn dromen waar. Maar durft hij ook te gaan voor wat hij het liefste wil in zijn leven?

Faye en Sean, a love story is een warme roman met humor en romantiek.”

‘Luister goed naar je hart. Je moet je dromen najagen en geen genoegen nemen met minder.’

Auteur
“Marina Folkers woont in Wijk bij Duurstede. Marina heeft diverse banen gehad, maar haar hart ligt bij het schrijven. Zo heeft ze een tijdje geschreven voor En Route, een blad voor Frankrijkliefhebbers. Naast het schrijven van romans beheert ze een aantal Facebookpagina’s die te maken hebben met Londen, een stad waar ze helemaal verliefd op is.”

Mijn mening
Faye en Sean: a love story is een lekkere dikkerd. Dan moet een boek voor mij wel lekker lezen, want het schrikt me toch ook wel af altijd. Maar gelukkig was het geen probleem, ik zat meteen in het verhaal en vloog erdoorheen door Marina’s fijne schrijfstijl.

Ik vond het erg origineel dat een boek van een Nederlandse auteur zich in Engeland afspeelt en de hoofdpersonen daar ook vandaan komen. Ik heb Marina gevraagd waarom ze daarvoor gekozen heeft en het komt gewoon omdat ze zo gek is op Engeland en Londen, de verhalen overspoelen haar als ze daar is. (wat ik me heel goed kan voorstellen)
Wat ik ook erg fijn vond aan het boek is dat je Faye en Seans hele geschiedenis meekrijgt, je volgt ze vanaf hun eerste ontmoeting in 1999, als Faye 10 is en Sean 17, tot aan zomer 2011, als ze beiden volwassen zijn en hun leeftijdsverschil niet zo groot meer is. Je leert de twee sympathieke hoofdpersonen daardoor ook erg goed kennen en je sluit ze in je hart.

Faye en Sean is een prachtige feel good roman over een bijzondere vriendschap, het verleden overwinnen en je dromen najagen. En vooral over het volgen van je hart en dat ook Γ©cht durven…
Een geweldig liefdesverhaal wat ik met een diepe tevreden zucht dichtsloeg. En waar ik ook meteen van baalde dat ik het uit had! Ik heb nu al zin in meer van Marina Folkers, want van dit debuut heb ik genoten.

Faye en Sean

Faye en Sean: a love story
ISBN 9789086602988 – Uitgever: Ellessy Relax – 422 pagina’s – Verschenen: oktober 2015

4 thoughts on “Faye en Sean: a love story – Marina Folkers

  1. Klinkt als een goed boek! De laatste tijd lees ik eigenlijk vrijwel nooit meer romans, maar dit lijkt me een hele leuke om te lezen. Ik heb wel weer een keertje zin in een goede feel good roman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.