Blogtour: Ik wist het – Chantal van Gastel

Ik wist het
Samenvatting
“Hoe kan het dat dit juweeltje al zo lang leegstaat? Het is voor mij bestemd. Ik voel het. Een opgetogen kriebel gaat door me heen. Mijn ouders zullen me voor gek verklaren, net als mijn vriendinnen en mijn oud-collega’s deden toen ik aankondigde dat ik mijn goedbetaalde baan als junior marketingmanager opzegde. Maar ik voel dat dit is wat ik moet doen.”

Mia Robbins volgt haar gevoel en zegt haar goedbetaalde baan op om een bloemenwinkel te beginnen in een vervallen winkelpand op het idyllische stationsplein waar ze al vanaf jongs af aan verliefd op is. Ze heeft altijd gedaan wat er van haar verwacht werd, onder andere door haar super slimme ouders, maar nu is het tijd om haar hart te volgen, ook al snappen de mensen om haar heen haar keuze niet.
Samen met haar werkneemster Viola, die tijdens de verbouwing ineens voor haar neus stond en om een baan vroeg, weet ze een succes te maken van “Mia’s Bloemenatelier”. En dat is mede te danken aan de goede intuïtie van Mia, waardoor ze klanten precies dat weet te bieden wat ze wensen.

Ook ontmoet ze Feo, de jongen van de tostibus. Bij de eerste ontmoeting heeft Mia een gevoel van herkenning en dan valt het kwartje: hij is – letterlijk- de man van haar dromen! Over hem droomt ze al tijden. Hij lijkt haar ook bijzonder te vinden, maar echt schot zit er niet in de zaak.
En dan is er nog “De Haai”, Axel, een verslaggever die er per ongeluk achter komt dat Mia’s intuïtie wel heel sterk is: ze voorspelt iets wat even later ook echt uitkomt. Dat verhaal kan hij niet laten gaan, dus hij stort zich op Mia. Eerst vindt Mia hem alleen maar irritant, maar dan blijkt hij eigenlijk best een sympathieke jongen te zijn.

Mia raakt door haar voorgevoelens betrokken bij de levens van veel mensen. Maar verliest ze haar eigen geluk niet uit het oog? Ze móét verder zien te komen met Feo, want hij is de man waar ze mee oud zal worden. Toch?

“Naar adem happend vlieg ik overeind en ik zit klaarwakker rechtop in bed. Daarom herkende ik die jongen van de tostibus. Hij is het. De man van mijn dromen.”

Auteur
“Chantal van Gastel is de bestsellerauteur van Zwaar verliefd!, Zwaar beproefd!, Zwaar verguld!, Geknipt voor jou, Zoek het maar uit en de verhalenbundel 21 Zomers. Van haar boeken zijn meer dan 250.000 exemplaren verkocht.”

Mijn mening
Ik was al verliefd op de prachtige cover van Ik wist het en binnenin bleken er bij de eerste hoofdstukken lieve roosjes te staan in plaats van nummers en tussen de verdere hoofdstukken staan er allerlei mooie quotes (ik hou van quotes!) die passen bij waar het hoofdstuk over gaat: qua lay-out kon het boek dus al niet meer stuk! Na één hoofdstuk bleek al dat dat met het verhaal ook zo was. Ik sloot Mia meteen in mijn hart. Wat een lef om zo je gevoel te volgen, iets te gaan doen waar je hart ligt en lak te hebben aan wat iedereen van je verwacht en denkt. Ik had het boek het liefst in één ruk uitgelezen.

Wat een heerlijk, lief, warm en bovenal magisch verhaal heeft Chantal van Gastel geschreven. Chantal vertelde op de Margriet Winterfair, waar ik een interview bijwoonde, dat het een caleidoscoop van verhalen is die allemaal samenkomen. En nu weet ik wat ze daarmee bedoelde én dat ze dat op een sublieme manier gedaan heeft. Alles is precies zoals het moet zijn en niemand komt zonder reden in Mia’s leven.
Het hele verhaal kwam echt tot leven in mijn hoofd; de kleurenpracht in de prachtige bloemenwinkel, het idyllische stationsplein, de geur van de bloemen… Ik zat zo in het verhaal dat ik af en toe personages echt een schop onder hun kont had willen geven: “Zie je dan niet… Snap je dan niet…” en kat Charlie, die een speciale rol heeft in het verhaal, had ik zo op willen pakken en helemaal fijn knuffelen.

Het is wel duidelijk denk ik: ik heb onwijs genoten van Ik wist het! Het was gewoon de bedoeling dat ik het boek meteen zou gaan lezen in plaats van het op mijn to read stapel te leggen: een maand geleden kocht ik het op de Margriet Winterfair, waar ik het meteen liet signeren door lieve Chantal en diezelfde dag had ik een mail in mijn inbox met de vraag of ik mee wilde doen aan een blogtour rond dit boek. Alles gebeurt met een reden… 😉

Wil je weten wie er nog meer aan de blogtour meedoen en lezen wat zij van Ik wist het vinden? Klik dan hier.

Ik wist het
ISBN 9789044344868 – Uitgever: The house of books – 480 pagina’s – Verschenen: oktober 2014

0 thoughts on “Blogtour: Ik wist het – Chantal van Gastel

  1. Oh, wat een heerlijk enthousiaste recensie! Ik heb in haar zomerverhalenbundel het eerste deel van Ik wist het gelezen, maar ik snak nog steeds naar meer! Aarghh, toch maar eens naar de boekhandel! 🙂

  2. Ik ben er nu ook in bezig. Wat kan zij toch goed een sfeer neerzetten. Zalig. Ik heb wel een vraagje aan jou. Namelijk hoe krijg je het voor elkaar om zoveel boeken te lezen. Serieus, waar Gaal je de tijd vandaan. Ik ven daar echt benieuwd naar want ik mag al blij zijn als ik 2 boeken per week lees. Of doe jij aan snel lezen.

      1. Hahaha serieus? 2 boeken? Maar heel vaak heb ik het gevoel dat je meerdere recensies per week hebt. Ik moet zeggen dat ik wel altijd een beetje schrik als ik een heel dik boek ontvang:-) Daar gaat mijn planning ;-). Ik haal het ook alleen als de boeken niet te dik zijn. Jij weleens gedacht aan een cursus snel lezen? Al lees je dan volgens mij niet meer voor je plezier. Sorry voor mijn lange gezwets. Hele fijne dagen. En lees ze ;-)))

        1. Dan heb ik vaak de andere week wat minder gepost denk ik. Nee snellezen zou ik idd niet willen, is denk ik meer nuttig voor zakelijke dingen. Dikke boeken kunnen idd voor vertraging zorgen! Haha. Jij ook fijne dagen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.