Hormoonbalans voor vrouwen – ir. Ralph Moorman & drs. Barbara Havenith

Hormoonbalans

Het is duidelijk dat vrijwel alle vrouwelijke hormoonklachten te beïnvloeden zijn met uw levensstijl.
[…] als tegelijkertijd aan de oorzaken in de levensstijl gewerkt wordt zal medicatie bij veel klachten minder nodig zijn, alleen tijdelijk of soms zelfs overbodig zijn. 

Achterflap
“Veel vrouwenklachten zijn het gevolg van een verstoorde hormoonbalans. Artsen schrijven vaak medicijnen voor om de klacht te onderdrukken maar tot een échte oplossing komt het vaak niet.

In Hormoonbalans voor vrouwen leest u:

  • hoe het vrouwenlichaam werkt
  • hoe u stap voor stap verschillende hormoongerelateerde klachten kunt aanpakken en oplossen
  • hoe u uw algehele gezondheid kunt verbeteren.”

Hormonen anticiperen op allerlei veranderingen in de binnen- en buitenwereld om ons lichaam in balans te houden. Onze levensstijl bepaalt voor een belangrijk deel in hoeverre onze hormonen hiertoe in staat zijn en blijven.

Auteurs
“De auteurs van het boek, ir. Ralph Moorman en drs. Barbara Havenith, hebben beiden jarenlang kennis verzameld en ervaring opgedaan op dit specifieke kennisgebied. Ralph Moorman is levensmiddelentechnoloog/ gezondheidscoach. Barbara Havenith is gynaecoloog/ vrouwenarts.”

Mijn mening
Mijn interesse voor dit boek werd gewekt doordat ik PCOS heb. Ik heb daar jarenlang medicijnen voor geslikt en gespoten en ik heb twee operaties aan mijn eierstokken gehad. Allemaal om zwanger te kunnen worden, wat uiteindelijk twee prachtige mannetjes heeft opgeleverd. PCOS was voor mij vooral een obstakel bij het zwanger worden, maar feit blijft dat het iets is wat veel meer inhoudt, iets wat op meer vlakken invloed heeft op je gezondheid en je leven. Dus ik vind het heel interessant om me te verdiepen in wat ik er op een natuurlijke manier aan kan doen om mijn klachten te verminderen.

Het eerste wat opvalt aan dit boek is de frisse uitstraling, het ziet er erg aantrekkelijk uit. De inhoudsopgave is heel overzichtelijk, er zit een logische opbouw in de hoofdstukken en de onderwerpen die behandeld worden. De verschillende hormoonklachten worden op alfabetische volgorde behandeld, dus die zijn makkelijk terug te vinden.
Je krijgt in deel 1 uitleg over de vrouwelijke cyclus en over hormonen, dan in deel 2 uitleg over symptomen en oorzaken van onbalans met praktische tips. In het derde deel komen de specifieke klachten op alfabetische volgorde aan bod. Daarbij worden de symptomen, oorzaken en remedies gegeven. En tot slot zijn er nog handige bijlagen waarin onder andere een overzicht van veelgebruikte voedingssupplementen gegeven wordt. En tussen alle informatie door staan bemoedigende succesverhalen van vrouwen met verschillende hormonale klachten.

Ik vind Hormoonbalans voor vrouwen een zeer informatief en erg compleet naslagwerk over vrouwelijke hormoonklachten. De uitleg is helder en dus toegankelijk en er worden heel wat praktische tips gegeven. Ik denk dat veel vrouwen iets aan dit boek zullen hebben en dat het zeker de moeite waard is om de oplossingen uit dit boek te proberen. Het blijft me verwonderen (en eigenlijk ook weer niet, want hoe logisch is het?) hoe onwijs veel voeding kan doen voor je gezondheid. En hoe snel we naar medicijnen grijpen, terwijl er betere en natuurlijkere oplossingen zijn.
Dus heb je last van hormoonklachten als: overgangsklachten, PMS, migraine, PCOS of menstruatiepijn (en nog veel meer), dan is Hormoonbalans voor vrouwen een aanrader om te lezen!

Hormoonbalans voor vrouwen
ISBN 9789082235913 – Uitgever: Moorman BV – 220 pagina’s – Verschenen: oktober 2015
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.