Remy leest: Het huttenboek voor jonge klussers – Susanne Roos

Speciaal voor dit boek ging ik samen met fotografe Caroline op bezoek bij jonge en oude huttenbouwers. Ik verzamelde hun bouwverhalen en de allerhandigste kinderklustips voor jou.

Korte inhoud
“Elk kind heeft een hut. Een deken over twee stoelen, een open plek onder een struik of zelfs een boomhut. Een plek waar je je kunt terugtrekken en die helemaal van jezelf is.

Susanne Roos ging samen met fotograaf Caroline Coehorst op bezoek bij jonge en oude huttenbouwers. Susanne verzamelde hun bouwverhalen en de allerhandigste kinderklustips. Hoe kun je veilig timmeren? Hoe gebruik je een boormachine? Wat is een wilgentakkenhut?

Het huttenboek voor jonge klussers gaat over modder, zagen en schaafwondjes die niet erg zijn. Geen boek met kant-en-klare bouwtekeningen, maar juist een boek dat aanzet tot fantaseren en spelen. Niet zoeken naar dé perfecte plank, maar gebruiken wat je tegenkomt. Een boek waarin je steeds nieuwe ontdekkingen kunt doen. De mooiste hutten zijn namelijk nooit helemaal af, maar groeien een leven lang met je mee.”

Let op! De natuur mag je niet beschadigen. Wees dus altijd voorzichtig met de bast of de wortels van bomen en met de dieren of insecten om je heen in de bodem.

Remy (10) leest
Dit boek gaat over hutten van allerlei kinderen, die geïnterviewd zijn in dit boek, en hoe je die verschillende hutten kunt maken.

Ik vind het een supervet boek!  Het leukste aan dit boek vond ik alle uitleg hoe je verschillende hutten moet bouwen, zo kun je meteen aan de slag met de hut die jou het leukste lijkt.
Mijn favoriete hut die in dit boek staat is ‘De geheime hut’ dat is een hut die ergens verstopt staat, ik zou van daaruit foto’s maken van dieren in het bos enzo.

Ik vind het leuk dat er in plaats van tekeningen veel foto’s in staan als stap-voor-stap uitleg. Het is extra leuk dat kinderen zelf ook vertellen over hun hut en hoe ze die gemaakt hebben.
Ik krijg door dit leuke informatieve boek de kriebels om weer een hut te gaan bouwen! (Bij het vorige huis hadden we een hele gave, nu kan het in het bos achter ons huis!)

Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)

De ene knoop is handig om iets op te hijsen. De andere om een touw vast te maken aan een stam of een tak.

Het huttenboek voor jonge klussers
ISBN 9789021424057 – Uitgeverij Volt – 124 pagina’s – Verschenen: augustus 2021 – Foto’s: Caroline Coehorst – Leeftijd: 7+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.