Kom uit die kraan! – Tjibbe Veldkamp & Alice Hoogstad

Kom uit die kraan

Bart keek graag bij de bouw. Elke dag stond hij achter het hek en keek naar de grote machines. Naar de wals, de cementwagen en de hijskraan. En hij dacht: zou ik die machines kunnen besturen?

Achterflap
“Kinderen mogen niet op de bouw komen, dat weet Bart best. Op een dag kruipt hij toch onder het hek door en bestuurt de wals, de cementwagen en de hijskraan. Waarom doet hij dat?”

Auteur & illustrator
“Tjibbe Veldkamp (1962) schrijft prentenboeken, verhalen voor jonge kinderen en jeugdromans. Bij Lemniscaat verschenen onder andere zijn prentenboeken 22 wezen en Temmer Tom de kolderieke avonturen van Bert en Bart en de jeugdroman Tiffany Dop, die bekroond werd met een Zilveren Griffel.

Alice Hoogstad (1957) illustreert al jaren kinderboeken (waaronder Polleke van Guus Kuijer). Voor Lemniscaat maakte ze met Elle van Lieshout en Erik van Os En hoe komt toch een olifant aan al die kilo’s grijs?. Monsterboek, bekroond met een Zilveren Penseel, is haar eerste eigen werk bij Lemniscaat.”
www.lemniscaat.nl

Mijn mening
Kom uit die kraan! is een lekker groot prentenboek, net even wat groter dan standaard. En de gele kleur van de omslag knalt je lekker tegemoet.
Wat doet dat jongetje daar in die hijskraan? In eerste instantie denk je dat Bart alleen maar stoer aan het doen is tegenover de grote jongens die hem uitdagen, maar er zit meer achter…

De illustraties in dit prentenboek zijn lekker speels en er is van alles op te zien als je goed kijkt. Ik zag de tweede keer meer dan de eerste.
Kom uit die kraan! is een stoer, humoristisch en verrassend verhaal. Een erg leuk boek om voor te lezen!

Kom uit die kraan!
ISBNΒ 9789047707271 – Uitgever: Lemniscaat – 32 pagina’s – Verschenen: augustus 2015 – Tekst: Tjibbe Veldkamp – Illustraties: Alice Hoogstad

4 thoughts on “Kom uit die kraan! – Tjibbe Veldkamp & Alice Hoogstad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.