De Nationale Voorleesdagen: Prentenboek TopTien 9 & 10!


De Nationale Voorleesdagen 2017
De laatste dag alweer van De Nationale Voorleesdagen 2017! Ik heb geprobeerd deze periode zoveel mogelijk van de prentenboeken uit de Prentenboek TopTien te bespreken voor jullie en dat is gelukt! Boek nummer 10 was net op tijd binnen. Vandaag, dus boek 9 & 10 (Uitgeverij Lemniscaat & De Fontein):


Kom uit die kraan!! – Tjibbe Veldkamp & Alice Hoogstad
“Kinderen mogen niet op de bouw komen,
dat weet Bart best. Op een dag kruipt hij
toch onder het hek door en bestuurt de
wals, de cementwagen en de hijskraan.
Waarom doet hij dat?”

Bart keek graag bij de bouw. Elke dag stond hij achter het hek en keek naar de grote machines. Naar de wals, de cementwagen en de hijskraan. En hij dacht: zou ik die machines kunnen besturen?

Mijn mening (ik schreef deze recensie al eens eerder)
Kom uit die kraan! is een lekker groot prentenboek, net even wat groter dan standaard. En de gele kleur van de omslag knalt je lekker tegemoet.
Wat doet dat jongetje daar in die hijskraan? In eerste instantie denk je dat Bart alleen maar stoer aan het doen is tegenover de grote jongens die hem uitdagen, maar er zit meer achter…

De illustraties in dit prentenboek zijn lekker speels en er is van alles op te zien als je goed kijkt. Ik zag de tweede keer meer dan de eerste.
Kom uit die kraan! is een stoer, humoristisch en verrassend verhaal. Een erg leuk boek om voor te lezen!


Buurman Brombeer – Ciara Flood
“Beer woont alleen,
ver van de bewoonde wereld
en dat bevalt hem uitstekend.
Hij is dan ook absoluut
niet blij als hij buren krijgt!”

De konijnen wonen er nog maar net of
KLOP! KLOP!
er wordt op
Beers deur geklopt.

Mijn mening
Wat is dit een grappig prentenboek! Die arme norse Beer die zo gewend is aan alleen zijn en rust, komen er ineens konijnen naast hem te wonen die hem steeds lastigvallen. Ze bedoelen het hartstikke lief en dat gaat Beer zich gelukkig ook beseffen op gegeven moment. Misschien is het toch niet zo erg om buren te hebben…

Ik had ook wel medelijden met de konijntjes, het steeds maar weer proberen en steeds weer afgesnauwd worden. Gelukkig loopt het goed af 😉
Het verhaal is lief en ontzettend grappig en de illustraties zijn kleurrijk en aansprekend. Dit prentenboek komt meteen hoog in mijn lijstje met favoriete verhalen (& illustraties) te staan!

One thought on “De Nationale Voorleesdagen: Prentenboek TopTien 9 & 10!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.