4 Disney Pixar Lees- & Luisterboekjes

Disney Pixar

Speciaal voor u hebben we de 12 beste verhalen van Disney-Pixar eenmalig samengebracht in één unieke collectie. Luister naar de verhalen op cd en lees mee met de rijk geïllustreerde boekjes. De cd’s bevatten ook originele liedjes en stemmen uit de films.

Een tijdje terug is exclusief voor het Algemeen Dagblad een reeks Disney Pixar Lees- & Luisterboekjes uitgegeven door Uitgeverij Rubinstein om kinderen te stimuleren meer te lezen. Ik mocht er vier bespreken op mijn blog. Ik koos voor de volgende:

Brave
Brave vertelt het heldhaftige verhaal van Merida, een geoefende boogschutter en de impulsieve dochter van Koning Fergus en Koningin Elinor. Merida is vastbesloten om haar eigen levenspad uit te stippelen en trotseert de eeuwenoude gebruiken. Als ze daarbij hulp zoekt bij een excentrieke wijze oude vrouw, wordt haar een noodlottige wens geschonken. Het gevaar dat daarop volgt dwingt Merida om haar heldhaftige kanten te ontdekken om zo een afschuwelijke vloek op te heffen voor het te laat is en te ontdekken wat ware moed is.”

Cars
Cars:
“Bliksem McQueen is een ambitieuze nieuwkomer in de racewereld. Hij denkt alleen aan winnen. Maar dan ontdekt hij dat er in het leven belangrijkere dingen zijn dan de finish en een sponsor. In een slaperig stadje, Radiator Springs, leert hij zijn beste vrienden kennen. Op alle Disney leesmeecd’s staan de originele stemmen, muziek en effecten uit de film. Een verteller geeft je de rode draad. Je kunt de tekst zelf meelezen in het boekje of het verhaal volgen met de prachtige klassieke Disney tekeningen.”

Op zoek naar Nemo
Op zoek naar Nemo
: “Op een dag wordt het dappere clownvisje Nemo gevangengenomen door een duiker. Zijn vader, Marlin, doorkruist de oceaan om Nemo te zoeken. Samen met het vergeetachtige visje Dory beleeft hij een buitengewoon onderwateravontuur vol verrassingen… De verhalen van Disney nemen jong en oud elke keer weer mee op een onvergetelijke reis door een wonderlijke wereld!”

Ratatouille
Ratatouille
: “Kookgek Remy zet culinair Parijs op stelten. Remy is namelijk een rat, maar dan wel een heel bijzondere. Hij eet alleen ‘haute cuisine’ en zijn passie is koken. Hij raakt verzeild in het beroemde restaurant van zijn culinaire held, Auguste Gusteau, en komt achter de waarheid over vriendschap en familie. Remy ontdekt dat hij niets anders kan zijn dan wie hij echt is: een rat die chef-kok wil zijn. Met de stemmen en de muziek uit de film.”

Mijn mening
Als een kind in een snoepwinkel voelde ik me toen ik hoorde dat ik een paar van deze boekjes mocht bespreken op mijn blog! Welke kies je dan? Er zijn namelijk twaalf leuke titels. Naast bovenstaande nog: Frozen, Toy Story, Een luizenleven, Big Hero 6, Binnenstebuiten, Monsters en Co, Wall-E en Up.
Ik heb gekeken naar wat mijn oudste leuk vindt; Cars, Finding Nemo en Ratatouille (het hoofdpersonage heeft zijn naam) en ik kende het verhaal van Brave nog niet en vond de cover zo gaaf, dus dat werd nummer vier.

De verhalen zullen wel bekend zijn voor de meeste kinderen, het enige verschil met de films is natuurlijk dat er voor zo’n boekje – met nog best veel tekst, echt een leesboek! – wat in de verhalen geknipt moet worden om het passend te maken. De verhalen zijn dus getrouw aan de films, maar ze gaan wat vlotter. Heel soms vond ik het een beetje hak op de tak, maar ik denk dat kinderen daar minder last van zullen hebben als ze geboeid zitten te luisteren en lezen.

Wat ontzettend leuk is is dat het voorgelezen verhaal geen monoloog is, maar dat er echt actie is door de geluiden erbij en naast de stem van de verteller ook de stemmen van de acteurs. Het is heel geanimeerd, wat het erg boeiend maakt om naar te luisteren.
Wat ik ook zo leuk vind aan deze boekjes, zijn de illustraties. Ze zijn “getekender” dan de filmbeelden, wat het net even anders, maar toch gewoon herkenbaar maakt. Ik vind ze heel erg mooi en aansprekend. De pagina’s zijn gevuld met tekst én illustraties, wat het een mooi geheel maakt, geen saaie witte bladzijden.

Ik denk dat veel kinderen het leuk zullen vinden om op deze manier de bekende Disney verhalen te lezen en horen. En ook dat het zal helpen met leren lezen. Ik weet in ieder geval dat voor mij het vroeger rode sprookjesboeken lezen en de cassettebandjes luisteren heeft meegeholpen aan mijn leren lezen en mijn liefde voor boeken.

0 thoughts on “4 Disney Pixar Lees- & Luisterboekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.