Belle & Boo en de smikkel-smul-dag – Mandy Sutcliffe

Belle en Boo en de smikkel-smul-dag

“Vandaag is het een ik-heb-trek-in-iets-lekkers-dag,” zegt Boo met een zucht, en hij wrijft over zijn buikje.
“Wat zou je dan willen eten als ontbijt?” vraagt Belle.
“Koekjes en taart,” zegt Boo.
“Boo,” zegt Belle lachend, “je kunt toch niet alleen maar taart eten!”
“Ook geen worteltjestaart?” vraagt Boo hoopvol.

Achterflap
Dit is Belle, en dit is Boo. Ze zijn altijd samen: op zonnige dagen, op regenachtige dagen, en op laten-we-vandaag-lekker-niets-doen-dagen.

Vandaag is het een ik-heb-trek-in-iets-lekkers-dag en Boo wil taart. Als Belle voorstelt om een feestmaal van groenten en fruit te maken, probeert Boo zo lang mogelijk de heerlijke geuren van het gezonde eten te weerstaan. Maar dan verrast hij Belle – en zichzelf!”

Auteur & illustrator
Van Mandy Sutcliffe en Gillian Shields verschenen eerder al Belle & Boo en het verrassingsfeestje en Belle & Boo en het vrolijke kerstfeest. (mijn recensies)

Mijn mening
Ik ben al een tijdje fan van Belle & Boo en ook dit boek heeft me niet teleurgesteld!
De illustraties zijn weer heerlijk nostalgisch en het verhaaltje superlief. Boo is een vertederend konijntje, een beetje eigenwijs, want hij wil geen fruit en groente eten, alleen maar taart. Maar wat Belle aan het klaarmaken is ruikt toch wel erg lekker!
Dit verhaal laat zien dat je van iets gezonds ook iets heel lekkers kunt maken en dat je altijd moet proeven, want wie weet…
Ik ben verliefd op dit nieuwe avontuur van meisje Belle en haar konijnenvriendje Boo. Wat een prachtige boeken zijn het toch! Leuk om voor te lezen Γ©n om zelf te lezen (en zelf te houden πŸ˜‰ ).

Belle & Boo en de smikkel-smul-dag
ISBN 9789051164329 – Uitgever: De Vier Windstreken – 36 pagina’s – Verschenen: augustus 2015 – Originele titel: Belle & Boo and the yummy scrummy day – Vertaald door: Eline Markus – Tekst: Gillian Shields – Illustraties: Mandy Sutcliffe
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

0 thoughts on “Belle & Boo en de smikkel-smul-dag – Mandy Sutcliffe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.