Het perfecte gezin – Marieke Damen

Er klopte iets niet. Weer trapte ik, harder en harder. Toen drong het tot me door. Het geluid miste een echo.
Er was geen echo. Géén echo.

KORTE INHOUD 
“Caro is getrouwd met de dertig jaar oudere Oscar, een rijke vastgoedmagnaat. Samen met hun zeventienjarige dochter Violet verhuizen ze naar een ruime villa aan de rand van de bossen, waar ze al snel kennismaken met hun nieuwe buren. Wanneer er korte tijd later echter een baksteen door het keukenraam vliegt, vraagt het echtpaar zich af: zijn we wel gewenst in de nieuwe buurt?

Het blijkt het begin van een reeks gebeurtenissen die de relatie tussen Caro en Oscar op scherp zet. Als Violet verdwijnt, verandert hun leven pas echt in een nachtmerrie. Om hun dochter te vinden zijn Caro en Oscar volledig op elkaar aangewezen. Maar zo makkelijk gaat dat niet als je ieder ook nog je eigen geheimen met je meedraagt…”

Perfect aan de buitenkant, rot vanbinnen, en in het daglicht, als de kroonluchter zijn werk niet hoefde te doen, was alles gewoon statig en stil.
En uiteindelijk ook kil.

MIJN MENING 
De vorige thrillers van Marieke Damen vond ik geweldig, dus ik verheugde me op deze nieuwe!

Caro, haar veel oudere (en rijke) man Oscar en hun dochter Violet (17) zijn net verhuisd van Amsterdam naar een enorme villa in Breukelen. Hun huwelijk is al heel lang niet liefdevol meer, Oscar is heer en meester en zijn dochter is gék op hem. Caro zit vast, ze is eenzaam, heeft geen familie, geen vrienden, geen werk (dat mag niet van Oscar) en haar passie voor pottenbakken is ze ook kwijt. Kan de verhuizing een nieuwe start zijn? Misschien kan ze wat buren leren kennen? Het pottenbakken weer oppakken? De band met haar dochter verbeteren?
Maar dan wordt duidelijk dat de familie niet gewenst is in de buurt. Er wordt een baksteen door het keukenraam gegooid, er worden nare pakketjes afgeleverd en er worden bedreigingen gedaan. Wie zit hier achter? En aan wie is de haat eigenlijk gericht? Alle gezinsleden blijken zo hun geheimen te hebben…
Dan verdwijnt Violet na een groot housewarmings-feest. Caro en Oscar zijn wanhopig en op elkaar aangewezen. Maar hun geheimen staan steeds meer tussen ze in. Wie is er schuldig aan de ontvoering van hun dochter? Vinden ze haar levend terug?

Het verhaal is van begin tot eind enorm pakkend. De proloog waarin er met iemand iets vreselijks gebeurd is, de flashbacks naar 2002 (en later) waardoor je langzaam een beeld krijgt van het verleden, de geheimen en hoe Caro en Oscar bij elkaar zijn gekomen, en natuurlijk het verhaal in het heden met Caro die zo ontzettend vastzit in een liefdeloos huwelijk met een machtige man en een dochter die papa’s kindje is. Ik leefde zo met haar mee! Hoe gaat ze hier ooit uit komen? Al die geheimen die komen bovendrijven, van haarzelf, maar ook die van haar man en dochter… De verdwijning van Violet… De beangstigende gebeurtenissen eromheen… De mensen die je allemaal verdenkt… Ik kon niet anders dan door, door, doorlezen om erachter te komen hoe dit beklemmende verhaal zou aflopen! En voor wie het goed zou aflopen en voor wie slecht…
Bijna in één ruk uit!  Wát spannend! Wát een duister sfeertje!! Wát lekker!!!
Ik wist iets al vrij snel, maar dat maakte niets uit, ik heb echt enorm gesmuld van dit heerlijk spannende, onwijs meeslepende verhaal! Een geweldige thriller weer, die leest als een trein. Eenmaal in de ban van het verhaal – en dat is héél gauw – is het boek niet meer weg te leggen… Fijn! Op naar meer van Marieke Damen!

Mijn man wendde zich tot mij. ‘Het is duidelijk dat wij hier niet gewenst zijn,’ zei hij. Even hield hij stil, voor hij vervolgde: ‘Of in ieder geval jij niet.’ 

Het perfecte gezin 
ISBN 9789402713619 – Uitgeverij: HarperCollins Holland – 368 pagina’s – Verschenen: november 2023

2 thoughts on “Het perfecte gezin – Marieke Damen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.