Een beetje liefde – Amanda Prowse

Een beetje liefde
Samenvatting
“’Er zijn twee soorten heuveltjes op een handpalm en ze duiden op onmetelijk verdriet of op grenzeloze vreugde.’ […] De vrouw had niet met haar ogen geknipperd. ‘Die van jou zijn niet de vreugdevolle. Ze duiden op een leven dat beheerst zal worden door de ketenen om je hart. Een diep verdriet zal je met bitterheid vervullen en invloed hebben op alles wat je doet. Je zult verschrikkelijke angst kennen en oud en eenzaam sterven.’”

De 66-jarige Pru Plum en haar 65-jarige nicht Milly, al hun hele leven twee handen op één buik, hebben hard gewerkt om hun armoedige verleden achter zich te laten en hun droom uit te laten komen; samen een succesvolle luxe patisserie runnen. Hun droom is uitgekomen: Patisserie Plum is al jaren een gevestigde naam in Londen.
Pru, Milly en hun nichtje Bobby wonen in een luxe appartement boven de patisserie en bakkerij. Jaren geleden hebben de dames de zorg voor het dochtertje van Pru’s verslaafde broer Alfie op zich genomen. Bobby is een charmante, welopgevoede jongedame geworden en ze gaat over een jaar trouwen met militair William.
Toch rust er een schaduw op het geluk van Pru, ze draagt een groot geheim met zich mee. Daardoor is ze nooit getrouwd geweest en heeft ze zelfs nog nooit een relatie gehad. Op een dag komt ze de oom van William tegen, de charmante politicus sir Christopher, en de vonk springt over. Zou Pru op haar leeftijd dan toch nog dat beetje liefde krijgen waar ze al haar hele leven naar verlangt?

“Dat Christopher in haar leven was gekomen, had ook een reden. Wellicht kon ze toch wel alles hebben. Zou hij degene zijn die haar haar verleden zou kunnen vergeven?”

Auteur
“Amanda Prowse woont in het zuiden van Engeland met haar man en twee zonen. Al haar verschenen boeken behoren tot haar ‘No Greater love serie.’ Allen bevatten een hedendaags liefdesverhaal, vrouwen zijn altijd de hoofdpersonen in het verhaal en zijn bevinden zich ‘in extraordinary situations for love’.  Amanda Prowse’s ambitie is verhalen te schrijven die de lezers weerhoudt het slaapkamerlampje uit te doen; het neerzetten van verhaallijnen en hoofdpersonen die de lezer in iedere stap wil volgen en het onmogelijk wordt een ander verhaal te lezen voordat de herinnering aan haar verhaal enigszins vermindert.”

Mijn mening
Ik heb dit heerlijke boek in één dag uitgelezen. Kon niet wachten tot ik weer verder kon met lezen, zo zat ik in het verhaal. De patisserie komt helemaal tot leven, je ziet de inrichting zo voor je en je proeft haast de heerlijke gebakjes die voorbijkomen in het verhaal.
Heel bijzonder om eens een boek te lezen zonder jonge vrouw in de hoofdrol. Bang dat je je niet kunt identificeren met de hoofdpersoon Pru hoef je niet te zijn, want binnen no time heb je deze lieve, sterke dame in je hart gesloten. Ik zat gewoon af en toe met tranen in mijn ogen, zo leefde ik mee met wat ze te verstouwen krijgt. En dat ze zichzelf al heel haar leven liefde ontzegt door het grote geheim uit het verleden is zo triest. Want zeg nou zelf: iedereen heeft toch recht op een beetje liefde?
Een beetje liefde is een prachtig verhaal over geluk, verlies, liefde en geheimen. Ik ben benieuwd naar de andere boeken van Amanda Prowse!

Een beetje liefde
ISBN 9789402600155 – Uitgever: Aerial Media Company – 352 pagina’s – Verschenen: september 2014 – Originele titel: A little love – Vertaald door: Hanneke van Soest
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

5 thoughts on “Een beetje liefde – Amanda Prowse

  1. Ik ben niet zo snel met lezen als jou hoor! Ik ben ook nog niet beland bij de onthulling van Pru haar geheim.. Ontzettend spannend, ik ga snel verder lezen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.