Tag: Breaking the Spines

Breaking the spines3
Alweer een paar maanden geleden zag ik op een paar andere boekenblogs een leuke tag voorbij komen: Breaking the Spines. Die heb ik altijd nog eens willen overnemen, want de vragen zijn echt wat voor mij! Dus nu eindelijk…
Ik heb de tag overgenomen van Annelies vanΒ Boekboetiek.

Breaking the spines2
Breek jij de rug van jouw boeken of houd je ze liever zo goed als nieuw?
Ik houd mijn boeken liever zo goed als nieuw! Ik vind het zelfs heel erg als er een knak in de rug komt. Zelfs mijn man heb ik opgevoed qua boeken lezen, hij leest nu net zo voorzichtig als ik πŸ˜‰ En boeken uitlenen doe ik liever niet, tenzij diegene net zo met boeken omgaat als ik (en dat zijn er wonderbaarlijk genoeg niet veel).
Als jij graag je boeken zo nieuw mogelijk houdt, heb je ooit per ongeluk een rug gebroken?
Bij sommige boeken, de hele dikke paperbacks, is het gewoon niet te voorkomen, ook al doe je nog zo voorzichtig.
Wat vind je ervan als je een tweedehands boek koopt en de rug is gebroken?
Het moet wel een boek zijn wat ik erg graag wil hebben en de rug mag niet tΓ© beschadigd zijn. Of ik hou gewoon in mijn achterhoofd dat ik ooit nog wel tegen een mooiere versie aanloop en neem hem dan toch mee als hij erg goedkoop is.
Een gebogen rug betekent dat een boek met liefde is gelezen. Ben je het daar mee eens of niet?
Nee, daar ben ik het niet mee eens, maar ik spreek voor mezelf, iedereen geniet op zijn of haar manier van boeken en lezen natuurlijk. Ik versta onder lezen met liefde dat ik mijn boeken netjes behandel en mooi houd.
Koop je liever gebonden of paperback boeken?
Dat maakt me niet zoveel uit, ik koop meestal vanwege de prijs paperbacks. Die kan ik net zo goed netjes houden als gebonden boeken. wel wil ik van één auteur alle boeken het liefst in dezelfde uitgave hebben. (Dat sommige uitgevers ineens halverwege een reeks de lay-out veranderen vind ik dan ook erg irritant!)
Vouw je wel eens de hoeken van bladzijdes tot ezelsoren als je geen boekenlegger bij de hand hebt?
Zeker niet! Ik onthoud de bladzijde dan wel, of ik blader tot ik gevonden heb waar ik was. Maar eigenlijk heb je toch altijd wel iets bij de hand wat kan dienen als bladwijzer?
Breaking the spines
Uitzonderingen op bovenstaande regels zijn boeken die ik toch achterlaat op vakantie (ex-bieb boeken, Bouquetreeks boekjes e.d.), daar ga ik juist helemaal niet zuinig mee om, die knak ik, leg ik plat, daar maak ik ezelsoren in πŸ˜‰ Even helemaal los! Haha.

Ik ben heel benieuwd hoe jullie met je boeken omgaan! Neem gerust de tag over of laat een reactie achter!
Breaking the spines4

4 thoughts on “Tag: Breaking the Spines

  1. Ik vind het niet okΓ© als andere mensen mijn boeken lelijk maken, maar zelf mag ik dat wel, haha. Ik heb geen moeite met het maken van ezelsoren en ik breek geregeld de rug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.