Levi leest: Ninja Kid 6: De giga ninja – Anh Do

Nu nemen Kenny en ik een nieuwe identiteit aan…
… voor HALLOWEEN!
De engste en leukste tijd van het jaar.

Korte inhoud 
“De kermis is in de stad! Nelson en Kenny willen in alle achtbanen, maar na een nieuwe uitvinding van oma Jansje zijn ze opeens VEEL TE KLEIN.
Gelukkig hebben Nelson en Kenny een plan om groter te worden. VEEL GROTER.
Dat komt goed uit, want de GIGA ninja staat al gauw voor een MEGA uitdaging.”

Wow, die attracties waren gaaf! Maar Kenny en ik waren te klein om erin te mogen… alweer!

Levi (8) leest 
Tot nu toe heeft Remy (11) alle Ninja Kid-boeken besproken, we lezen ze overigens alle drie (veel te leuk!!), maar met dit zesde deel wilde Levi wel eens aan de beurt zijn! 

Waar gaat het boek over? 
Over dat de klas van Ninja Kid en H-gast (Nelson en zijn neef Kenny) met Halloween naar de griezelige Halloween-kermis gaat en omdat ze nét te klein zijn voor de coolste attracties, proberen ze zich groter te maken met een uitvinding van oma. Dan maken ze zich per ongeluk kleiner… kunnen ze nog nergens in!
De kermis wordt aangevallen door de kwaadaardige dr. Kramer en zijn helpers eekhoorn Einstein en de Ultieme Ninja. Als oma langskomt om Nelson en Kenny weer normaal te maken, worden ze per ongeluk GIGA! En dat komt eigenlijk wel van pas… GIGA Ninja Kid en GIGA H-gast!

Wat vind je van het verhaal? 
Leuk, omdat het over een kermis gaat en over ninja’s! En omdat het een grappig verhaal is! Omdat er altijd heel veel dingen fout gaan, met de uitvindingen van oma bijvoorbeeld, en omdat Nelson en Kenny nooit goed luisteren.

Wat vind je van de illustraties? 
Mooi en leuk en grappig! En het zijn er lekker veel! Daar hou ik van.

Hoe vind je het verhaal lezen? 
Gewoon lekker. Geen moeilijke woorden. Ik heb het boek snel uit, heb het zelfs al twee keer gelezen!

Wat vind je van de personages? Wie vind je het leukst? 
Er zitten leuke, grappige personages in, maar ook irritante, zoals de pestkop in de klas en dr. Kramer natuurlijk! Ik vind H-gast het leukst, die is zo grappig en altijd met eten bezig…

Heb je zin in meer boeken over Ninja Kid? 
JAAAAAAAAAAAA!!!!! Ik vroeg al aan mama of er in het Engels nog meer delen van waren, dat zijn er al tien! Ik hoop dat ze allemaal in het Nederlands uitkomen!

Veel leesplezier!
-X- Levi (& Judith)

‘Nee!’ zei ik. ‘Laat ons maar zo. Als we een kans willen maken tegen dat giga spook en de dino, moeten wij ook GIGA zijn.’ 

De giga ninja 
ISBN 9789020673968 – Uitgeverij Kluitman – 192 pagina’s – Verschenen: oktober 2022 – Vertaald door: Mariella Manfré – Illustraties: Anton Emdin & Jeremy Ley – Deel 6 in de Ninja Kid-serie – Leeftijd: 7+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.