Liebster Award

Liebster award
Ik ben door mede-boekenblogster Leesdame genomineerd voor de Liebster Award! Dank je wel!
Nu had ik in eerste instantie geen idee wat dat inhield, maar het klonk in ieder geval leuk 😉
Maar wat houdt het in?: Deze award (eigenlijk geen echte award, maar meer een tag) die van origine uit Duitsland komt is bedacht om (kleinere) blogs onder de aandacht te brengen bij meer lezers. Je wordt genomineerd door een andere blogger/blogster en krijgt dan een aantal vragen van diegene die je moet beantwoorden op je blog. Met mij zijn negen andere blogsters genomineerd, die dezelfde vragen beantwoorden. Zo leer je elkaar wat beter kennen. Erg leuk dus!

Dit zijn de tien vragen van Leesdame en mijn antwoorden:

 1. Zou je ooit van bloggen je werk willen maken?
  Jazeker! Dat is eigenlijk wel een droom van me. Maar ik weet niet of dat haalbaar is met een boekenblog… Ik zie wel waar het schip strandt, zolang ik er maar lol in heb!
 2. Naast welk personage zou je wakker willen worden?
  Heel cliché misschien, maar ik zou wel wakker willen worden naast Christian Grey van de Vijftig Tinten boeken van E.L. James, of naast Gideon Cross van de Crossfire boeken van Sylvia Day. Twee intrigerende, rijke en supersexy mannen met een duister kantje die ik wel beter zou willen leren kennen 😉
  Maar er zijn uiteraard wel meer personages uit boeken die ik beter zou willen leren kennen!
 3. Welk boek wat zo populair is, vond jij de tegenvaller van het jaar?
  De teruggekeerden
  van Jason Mott, daar was op Twitter en Facebook best veel om te doen, maar ik heb mezelf echt moeten dwingen om hem uit te lezen.
 4. Wat heb jij opgegeven voor je blog?
  Ik denk leestijd toch wel, hoe krom dat ook voelt als je een boekenblog hebt.
 5. Bloggen of vloggen?
  Bloggen! Ik hou er helemaal niet van om mezelf te zien of te horen op video.
 6. Van welk kinderboek kreeg je na tig keer voorlezen nog steeds geen genoeg?
  Jip en Janneke
  en Pluk van de Petteflet, die zijn helemaal “zachtgelezen” toen ik klein was. Met Jip en Janneke zijn we nu ook al bezig met ons zoontje, hopelijk komt Pluk ook aan de beurt als hij wat ouder is. Voorlopig heeft hij voorkeur voor Nijntje boekjes 😉
 7. Waar shop jij het liefst kleding?
  H&M, Bataviastad en andere outlets. Ik hou wel van mooie en kwalitatieve kleding, maar het moet wel betaalbaar zijn.
 8. Omschrijf je look?
  Moeilijk, ik heb denk ik niet echt een “signature look”. Ik kleed me wel graag vrouwelijk, maar dat kan romantisch of stoer zijn, net hoe ik me voel. Ik zou wel wat meer fifties gekleed willen gaan, inclusief kapsel en make-up…
 9. Zet hieronder een afbeelding van een prentenboek wat de rest van je leven is bijgebleven:
  Brammert en TissieIk zou wel een kindje lusten
  Aan de prentenboeken van Brammert en Tissie heb ik warme herinneringen, die werden op school veel voorgelezen. Ik heb er met moeite eentje tweedehands kunnen vinden voor mijn zoontje. Toen ik zwanger was wist ik ook meteen dat ik Ik zou wel een kindje lusten wilde hebben voor mijn kindje, ook die is me erg bijgebleven van vroeger.
 10. Welk boek mag morgen al verfilmd worden en welke acteurs spelen daarin een rol?
  Dat is een lastige omdat ik meestal de boeken beter vind dan de films… Maar ik ben wel erg benieuwd naar een verfilming van de boeken van Patricia Cornwell en Karin Slaughter (schijnt te gaan gebeuren!) bijvoorbeeld. Al heb ik geen acteurs in mijn hoofd zitten. Wel liever een tv-serie dan een film trouwens, zodat er meer tijd is om de verhaallijn van de boeken te volgen. Het schijnt ook dat er van de Crossfire boeken van Sylvia Day een serie gemaakt gaat worden, daar ben ik wel heel benieuwd naar. Net als de Vijftig Tinten verfilming, al had ik Matt Bomer en Alexis Bledel in mijn hoofd als perfecte hoofdrolspelers, dus dat was wel een beetje teleurstellend. Bij Crossfire heb ik David James Gandy als Gideon Cross in mijn hoofd zitten…

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om op deze manier iets meer over mij te weten te komen! Ik ben benieuwd wat de andere blogsters voor antwoorden geven. En Leesdame, ik ben eigenlijk ook wel benieuwd wat jouw antwoorden op deze vragen zouden zijn! 🙂

16 thoughts on “Liebster Award

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.