De brief van tante Rosy – Mariëtte Middelbeek

Wat moest er nu met Joep?
Tja, goede vraag. Wat moest er nu met alles?
Wat moest er nu met mij?

KORTE INHOUD 
“Als Stefanie hoort dat haar tante Rosy is overleden, weet ze nog niet dat haar leven op z’n kop zal komen te staan. Tante Rosy heeft haar niet alleen haar huis en een weiland met oude paarden nagelaten, maar ook haar boekwinkeltje midden in een, in Stefanies ogen, saai en stoffig dorp. Ze gaat erheen, om tot de conclusie te komen dat ze zo snel mogelijk van haar nieuwe bezittingen af moet, en met de oude, zieke buurman wil ze al helemaal zo min mogelijk te maken hebben. Maar alles verkopen blijkt niet zo eenvoudig en voorlopig houdt ze de boekwinkel open.

Ondertussen gebeurt er meer dan Stefanie in het saaie dorp had verwacht. Zo vindt ze oude brieven die een fascinerend liefdesverhaal vertellen en kan ze er toch niet onderuit om de buurman te helpen. Maar dat betekent dat ze ook te maken krijgt met zijn vreselijk verwende kleinzoon én diens bloedmooie vriendin. En dan duikt er een knappe, Engelssprekende man op, met een vreemd contract uit de Tweede Wereldoorlog…”

Mijn hand trilde toen ik mijn koffiekopje naar mijn lippen bracht. Het huis? De boekwinkel? Het weiland? Hoe kon dat allemaal ineens van mij zijn?

MIJN MENING 
Dit is mijn eerste boek van Mariëtte Middelbeek en ik had er ontzettend veel zin in, want de korte inhoud en de omslag spraken me heel erg aan!
(Ik las al weleens iets van Linda van Rijn, Mariëttes thriller-pseudoniem )

Als Stefanies geliefde tante Rosy overlijdt en zij de enige erfgenaam blijkt te zijn – ze hadden alleen elkaar nog, maar toch had Stefanie dit niet verwacht – is Stefanie opeens de eigenaar van een bejaarde hond, wat oude paarden en hun weiland, het dijkhuisje van tante Rosy én haar boekwinkel… Ze weet niet hoe snel ze van dat alles af moet komen, want ze gaat het bruisende Amsterdam, waar ze een goedbetaalde baan heeft, toch niet verruilen voor dat suffe dorpje waar haar tante woonde?!
Toch zal ze er een tijdje moeten verblijven om alles te regelen en dan blijkt dat het allemaal nog niet zo makkelijk los te laten is. Haar tante betekende veel voor veel mensen. Zo heb je de oude zieke buurman (en zijn arrogante kleinzoon), de tienermeiden bij de paarden en Olivia wiens zoontje Sam zo tot rust komt in de boekwinkel…
En dan vindt Stefanie ook nog liefdesbrieven uit een ver verleden én staat er een Engelssprekende man op de stoep met een mysterieus document uit de Tweede Wereldoorlog… Kortom: Stefanies leven staat volledig op zijn kop!

Wat is dit een onwijs fijn verhaal! Het begint met een prikkelende proloog in het verleden (WO II) waarvan je je meteen afvraagt over wie het gaat en wat het gaat betekenen voor de rest van het verhaal. Dan zijn we in het heden bij Stefanie met haar goede baan, fijne appartement en relatie met Mano in bruisend Amsterdam (maar of ze echt gelukkig is??) die te horen krijgt dat haar enig overgebleven familielid, haar lieve tante Rosy, is overleden. Ze vertrekt tijdelijk naar het Zeeuwse dorpje waar haar tante woonde om orde op zaken te stellen en dat verandert haar hele leven…
Ik leefde zo mee met Stefanie, natuurlijk met haar verlies, maar ook hoe ze toch langzaam het dorpje en de mensen die er wonen in haar hart sluit, hoe ze zich daar langzaam meer en meer thuis voelt, hoe ze frustraties te verwerken krijgt, mysteries uit het verleden, haar liefdesperikelen, haar strijd om bepaalde dingen te behouden… Van begin tot eind heb ik zitten genieten van dit feelgood verhaal! En flink ontroerend is het ook! Ik heb zelfs een traantje weggepinkt…
Het verhaal zit vol met personages die je in je hart sluit! Die mensen, die hond, die boekwinkel, dat huisje… Helemaal verliefd! (Geef mij zo’n erfenis!!)
De brief van tante Rosy is een hartverwarmende feelgood, waar ik helemaal in meegezogen werd. Ik had dit heerlijke verhaal over verlies, liefde, verleden, vriendschap, je eigen weg vinden & thuiskomen, in één dag uit! Wat een fijne eerste kennismaking met Mariëtte. Op naar meer van dit soort verhalen om in te willen wonen!

Er zat één vel dik papier in, volgeschreven in het krullerige handschrift van tante Rosy. Met het gevoel dat de inhoud van de brief nog veel meer zou veranderen dan het testament tot nu toe had gedaan, begon ik te lezen.

De brief van tante Rosy 
ISBN 9789460686306 – Uitgeverij Marmer – 352 pagina’s – Verschenen: juli 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.