In de schijnwerpers – Mandy Pijl

Dit gaat zo ontzettend fout. Ze heeft hulp nodig, en snel ook.

KORTE INHOUD 
“Flynn en zijn vader vormen een clownsduo. Niet omdat Flynn dat nou zo leuk vindt, maar zo kan hij er tenminste voor zorgen dat zijn impulsieve, alcoholistische vader het niet allemaal verpest. Ze hebben het geld namelijk hard nodig… Er hangt dan ook veel af van hun nieuwste klus: de verjaardag van het dochtertje van een bekende zanger. Maar als Flynn ontdekt dat zijn vader iets ergs heeft gedaan en niemand de jarige kan vinden, is het aan Flynn om het op te lossen. Zijn toekomst staat immers op het spel.”

Hij weet dat ik helemaal geen keuze heb. Laat ik een klus als deze aan Japio over, dan worden onze problemen alleen maar groter. Dáárom loop ik elke keer voor schut in veel te grote schoenen.

MIJN MENING 
Het 25e deel alweer in de fijne, spannende Kluitman YA Novelle-reeks! En van een nieuwe auteur (voor de reeks en voor mij): Mandy Pijl.

Flynn en zijn vader Jaap zijn geboekt om als clowns Flynnie & Japio op te treden op het 4e verjaardagsfeestje van Mimi, het dochtertje van zanger Freddy Vancouver. Flynn heeft een hekel aan de optredens, maar ze hebben het geld heel hard nodig en als hij zijn vader niet in de gaten houdt, drinkt hij teveel en verknalt hij het…
Maar het loopt toch allemaal mis, als Japio oude bekenden tegenkomt waartegen hij veel wrok koestert, hij toch weer naar de fles grijpt en op gegeven moment zelfs verdwenen is. Net als de kleine Mimi…
Flynn moet ze gauw vinden, voor er iets heel ergs gebeurt!

Waarom trap ik er steeds weer in? Mijn pa gaat nooit meer veranderen, wat hij ook belooft.
Ik moet hem vinden. En snel ook.

Wat een creepy cover, hè?! Clowns! Brrr!! Nu ging het verhaal wel over een soort creepy clown (een dronken, jaloerse versie), maar echt eng was het helaas niet, wat ik wel een beetje verwacht had… Het verhaal is niet echt spannend, geen thriller, meer een drama met de aangrijpende onderwerpen die er aangesneden worden. (Niets mis mee, overigens.)
Flynn is zijn moeder verloren, zijn vader Jaap heeft zijn leven sindsdien niet meer op de rit, ze hebben schulden en Jaap zit vol wrok en is aan de alcohol. Flynn kan dus niet anders dan samen met hem optreden om geld te verdienen én zijn vader rustig te houden. Daarnaast komt o.a. ook het onderwerp zelfmutilatie aan bod. (En achterin staan hulplijnen genoemd, heel goed!)
Aangrijpend en heel realistisch dus! Wel ging het me allemaal net iets té snel en had het verhaal nog wel iets langer/uitgebreider mogen zijn om alles echt goed tot zijn recht te laten komen. Zeker aan het einde ging het rap.
Wel heel actueel dus, zeker meeslepend en heerlijk vlot weglezend. Ik heb het boek dan ook in één ruk verslonden! De lunch moest toch echt even wachten tot ik deze novelle uit had. Maar: niet mijn favoriete Kluitman Novelle.

‘Heb jij wel eens het gevoel dat er helemaal niemand naar je luistert, hoe hard je ook schreeuwt?’ 

In de schijnwerpers 
ISBN 9789020654806 – Uitgeverij Kluitman – 112 pagina’s – Verschenen: januari 2024 – Leeftijd: 14+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.