De grote vossenbuit – Justyn Edwards

Goochelaars laten je twijfelen. Dat is hun beroep. (…) Bedrog is hun tweede natuur; dat is wie ze zijn. Het zijn dus niet de meest betrouwbare types.

KORTE INHOUD 
“Liz is een goochelaar die antwoorden nodig heeft. Haar vader wordt nog steeds vermist, en topillusionist de Grote Vos lijkt hem niet te willen vinden, ondanks zijn beloften.

Liz is vastbesloten om haar vader en zijn meest mysterieuze goocheltruc te vinden, maar daarvoor moet ze wel een onmogelijke diamantroof plegen.”

‘Mijn vader is in gevaar. Ik denk dat hij me met die truc probeerde te waarschuwen. En nu dit weer. We moeten hem vinden, Charlie.’ 

MIJN MENING 
Deel 1 van deze serie, De grote vossenjacht,  ‘leende’ ik van Remy omdat hij vond dat ik die ook moest lezen, en inderdaad: ik vond het een erg leuk magisch mysterie! Leuk dus dat ik dit 2e deel mocht lezen & bespreken!

Liz Lions (13) is een jonge goochelaar, die samen met mede-goochelaar en vriend Charlie voor De Grote Vos (een groot goochelaar die altijd een vossenmasker draagt) werkt. Ze gaan naar Zwitserland om daar Liz’ vader te zoeken die samen met zijn mysterieuze grootse goocheltruc verdwenen is. Maar eenmaal daar blijkt haar vader alweer verdwenen en De Grote Vos heeft eigenlijk meer interesse in het winnen van de goochelwedstrijd voor tv waar ze aan mee gaan doen, waarmee hij – als zijn pupillen winnen – de nieuwe voorzitter van de Internationale Orde van Goochelaars kan worden, inclusief alle macht die erbij hoort… Maar dan moeten Liz en Charlie wel eerst even een onmogelijke diamantroof plegen!
Tussen het oefenen en de opnames door is Liz vooral bezig met de niet ongevaarlijke zoektocht naar haar vader. Waar is hij? Wie zitten er allemaal achter zijn goocheltruc aan?? Wie kan ze vertrouwen???

Dit was ook weer een heerlijk magisch mysterie! Spannend, avontuurlijk én met humor, want Liz kan af en toe heerlijke opmerkingen/gedachtes maken/hebben! Echt heel leuk al die goocheltrucs waar ze mee bezig zijn – Liz en Charlie, maar ook de teams waar ze het tegen opnemen – en waarvan je van sommige te weten komt hoe ze het aangepakt hebben. Lekker ook dat mysterieuze tintje aan het verhaal: je hebt natuurlijk wel de hele tijd met goochelaars en trucs te maken! Soms is het verhaal ietwat vaag of ging het me te vlot en had ik een beetje een ‘hûh?!’-gevoel, maar ach, zo blijft het extra mysterieus denk ik dan maar.
Je leeft mee met Liz die haar vader zoekt en steeds misgrijpt. Waarom lukt het niet hem te vinden? Waar is hij voor op de vlucht? Wie zitten er allemaal achter hem aan? Er zijn zoveel mensen en zoveel belangen… En is De Grote Vos nou wel of niet te vertrouwen? Doordat Liz zo bezig is met haar vader, botert het niet altijd even goed tussen haar en Charlie, die het niet altijd eens is met hoe ze de dingen aanpakt. Terwijl ze haar vriend juist zo nodig heeft… Samen staan ze sterker!
Echt weer een onwijs leuk verhaal, vol gave trucs, mysterieuze gebeurtenissen, een spannende speurtocht in een prachtige omgeving, en twee moedige jonge goochelende detectives. Pientere Charlie die goed rustig weet te blijven en het overzicht weet te houden en Liz met haar beenprothese (geen big deal, is gewoon onderdeel van het verhaal) die zich vol overgave stort op het vinden van haar vader en daarbij soms degenen die dicht bij haar staan iets te hard voorbij rent. Ik heb nog lang geen genoeg van deze fijne personages! En ik ben heel benieuwd hoe het mysterie zich verder zal ontwikkelen… Wordt vervolgd!

‘Deze kinderen zijn absoluut geen ervaren bankrovers. Ze hebben zoiets nog nooit gedaan, maar zij zullen die diamanten uit de kluis krijgen zonder schade aan te richten.’ 

De grote vossenbuit 
ISBN 9789026160905 – Uitgeverij De Fontein – 320 pagina’s – Verschenen: september 2023 – Vertaald door: Elsbeth Witt – Deel 2 in de serie – Leeftijd: 9+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.