Mijn Top 3 van februari


Mijn Top 3 van februari 
In februari las ik 28 fijne boeken. Dit is mijn persoonlijke Top 3 geworden (in willekeurige volgorde):

Omdat het de verantwoordelijkheid is van ons allemaal!’ schreeuwde April. ‘Snap dat toch! De ijskappen zijn niet gesmolten door u of door mij, maar door ons allemaal. En als we niet doen wat we kunnen, dan is er straks geen ijsbeer meer over.’ 

De laatste beer – Hannah Gold & Levi Pinfold 
Dit is echt een ontzettend hartverwarmend, maar ook hartverscheurend verhaal over twee eenzame zielen die elkaar weten te vinden en elkaar weten te helpen. Mooi, mooi, mooi… Aan het einde zat ik gewoon te huilen, zo heeft dit verhaal me geraakt!

Ze had het idee dat ze iets boosaardigs – de parels, de mobiele telefoon – binnen de veilige muren van haar huis had gebracht. Alsof ze iets roekeloos had gedaan dat alles aantastte, zelfs de lucht die ze inademde.

Morgen zal het beter gaan – Tatiana de Rosnay 
Zoals Candice aan de lippen van Dominique hangt, die de meest prachtige verhalen weet te vertellen, zo hing ik aan de lippen van Tatiana die me dit bijzonder mooie, super meeslepende verhaal vertelde… Zó fijn! Ik heb echt ontzettend genoten van deze roman. Weer een échte Tatiana. En het smaakt zoals altijd naar meer, meer, meer!

Misschien werden haar dagen en dromen helemaal in beslag genomen door de haai en zijn mogelijkheden, net als die van mij.
Maar ze was er vast niet bang voor zoals ik, anders zou ze niet in een oude boot de zee op durven om hem te zoeken.

Julia en de Haai – Kiran Millwood Hargrave & Tom de Freston 
De ruige natuur, de vochtige vuurtoren, de familieband die onder druk komt te staan, de vriendschap tussen Julia en Kin, de pestkoppen in het dorp, de Haai die altijd en overal aanwezig is, zelfs in de bijzonder vormgegeven stukken tekst in het boek (zó gaaf gedaan!), Julia’s moeder waar duidelijk iets mee aan de hand is… Het verhaal is ontzettend meeslepend en aangrijpend. Wat een prachtig boek! Qua vormgeving én verhaal… Intens van genoten.

Klik op de titels om alles te lezen over deze toppers!
Heb jij ze al gelezen? Of zet jij er eentje op je wensenlijst?
-X- Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.