Wij blijven altijd bij elkaar – Smriti Halls & Steve Small

Tijd voor een feestje! Wat zeg ik: vandaag!
Klinkt dat niet geweldig?
Nee, dat is géén vraag.

Korte inhoud 
“Beer en Eekhoorn geven samen een feest.
Maar kunnen ze alle hobbels en kuilen omzeilen en bij elkaar blijven?
Een geweldig lief prentenboek dat toont dat je nooit kunt verdwalen als je een echte vriend hebt.”

Uhm…
Goed dan, dat kán…
Maar wie doen er mee?
Welk vriendje mag komen?
Misschien één… of twee?

Mijn mening 
De vorige twee boeken over Beer en Eekhoorn vond ik zo leuk – ik ben weg van de lieve verhalen op rijm van Smriti Halls en verliefd op de heerlijk vrolijke illustraties van Steve Small – ik keek dan ook erg uit naar dit derde deel!

Eekhoorn wil graag een feestje geven en niet een klein feestje, wat Beer graag zou zien, maar een gróót feest met veel vrienden, drankjes, hapjes en muziek! En vandaag nog! Hij gaat enthousiast alles regelen en heeft niet door dat Beer er een beetje nerveus van wordt en zich steeds meer terugtrekt…
Als het feestje eenmaal begonnen is, blijkt Beer het toch enorm naar zijn zin te hebben! Maar waar is Eekhoorn nu dan opeens gebleven?

Dit klinkt wel erg druk, is dat wel oké?
Ik vind het, geloof ik, niet zo’n goed idee.

Wat zijn Beer en Eekhoorn toch een heerlijk stel samen. Er bestaat een hele hechte vriendschap tussen de twee, ook al zijn ze soms zo ontzettend verschillend. En is er eentje niet helemaal happy, weet de ander hem altijd weer op te vrolijken en duidelijk te maken hoe belangrijk diegene voor hem is.
Dit is echt een heel lief, vrolijk en grappig verhaal op rijm (wat heerlijk wegleest!), over vriendschap en verschillend zijn, maar toch perfect bij elkaar passen en elkaar nooit meer kwijt willen.   En ik ben weer (eigenlijk: nog steeds) helemaal verliefd op de kleurrijke, vrolijke en lieve illustraties! Keer op keer kan ik ernaar kijken en genieten.
Ik hou van deze fijne prentenboeken! En ik hou van Beer en Eekhoorn!

Jij en ik zijn als
popcorn en film,
als fluit en trompet,
als koekjes en thee,
als kussen en bed.

Wij blijven altijd bij elkaar 
ISBN 9789021037622 – Uitgever: L.S. Amsterdam – 40 pagina’s – Verschenen: december 2022 – Vertaald door: Joukje Akveld – Illustraties: Steve Small – Deel 3 in de serie – Leeftijd: 3+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.