Belofte maakt schuld – Gillian King

‘En ik dan?’
‘Dit is mijn droom. Hier heb ik mijn hele leven voor getraind. Ik heb hier zoveel voor moeten opgeven.’ Hij stopt met praten en kijkt me ongemakkelijk aan. ‘Sorry.’ 

Korte inhoud 
“Hannah weet het zeker: dit ongeplande weerzien met haar ex Jamie zal op één grote teleurstelling uitdraaien. Niet alleen liet hij haar ooit ongelooflijk in de steek, vervolgens liet hij ook jarenlang niks meer van zich horen. En nu blijkt hij beroemd, vanwege zijn rugbyskills en – toegegeven – zijn goede looks.

Het was dan ook zeker niet Hannahs idee om hem te gaan opzoeken in Engeland. Maar als haar zoon Sem eenmaal iets in zijn hoofd heeft, is er geen houden meer aan. Hannah heeft maar één doel: Sem beschermen. Maar dat blijkt niet eenvoudig wanneer Jamie opeens een rol wil spelen in hun leven. Kan ze hem vertrouwen? En waarom leidt de zeer aantrekkelijke manager van Jamie haar zo af? Zij kunnen elkaar toch ook niet uitstaan? Of wel… ”

‘Hannah?’ Een stem die me acuut kippenvel geeft zorgt ervoor dat ik stop met praten. Ik draai me geschrokken om.
Vanaf de ingang staart Jamie me verbijsterd aan.

Mijn mening 
Ik hou enorm van de feelgoods (of zoals ze ook genoemd worden: ‘realgoods: meeslepend, romantisch en ontroerend’) van Gillian King! Ik had dus onwijs veel zin in deze nieuwe, die er i.i.g. al meteen weer heerlijk aansprekend uitziet!  #coverlove

Jamie heeft Hannah ooit flink in de steek gelaten, ook al had hij beloofd dat nooit te doen. Hij ging voor zijn droom: rugby spelen op hoog niveau in Engeland. En zij stond er als tiener, zwanger van zijn kind, met een vader die haar haatte, zonder moeder (die stierf vlak na haar geboorte), met een broer die al uit huis was, helemaal alleen voor…
Nu heeft Hannahs zoon Sem (15), die boos is op de hele wereld, maar met name op zijn moeder (die heeft besloten te gaan verhuizen, om hem weg te krijgen bij zijn foute vrienden), doorgekregen wie zijn vader is. En hij is vast van plan Jamie op te gaan zoeken in Engeland. Er zit voor Hannah niets anders op dan met hem mee te gaan en hem te beschermen, want dat Jamie nooit interesse voor Sem heeft gehad en dit dus op één grote teleurstelling zal uitlopen, dringt niet tot Sem door…
Eenmaal in Londen blijkt Jamie toch niet helemaal harteloos en heeft Hannah het gevoel Sem nog meer kwijt te raken: hij is helemaal vol van zijn stoere, rijke, beroemde vader… Hannah is als de dood dat Sems hart alsnog gebroken gaat worden, maar kan ze niet beter zelf oppassen voor een gebroken hart? De manager van Jamie is namelijk een eikel, maar ook wel héél erg aantrekkelijk…

Max Campbell mag dan het charisma van een aardappel hebben, zijn huis is er één om in te lijsten. (…) De cottage waar we op aflopen lijkt regelrecht uit een sprookjesboek te komen. Gele bakstenen, een rieten dak, ramen met blauwe luiken en een voordeur met een ouderwetse deurklopper.

Het is dat ik afgelopen week een leesdip had, anders had ik dit boek zeker in één ruk uit gekregen! Het verhaal leest namelijk weer onwijs lekker weg en is ontzettend meeslepend…  Ik heb er nu dus in wat kleinere porties van genoten en iedere keer dat het me weer even lukte om me op lezen te concentreren was het zó fijn om in dit verhaal te duiken! Als een warm bad…

Wat een fijne setting heeft dit verhaal! Sowieso leuk dat het zich in Engeland afspeelt, maar vooral de omgeving en de cottage waar Max (Jamies manager) woont, waren echt om te smullen. Ik zag het helemaal voor me en zou er zo heen willen gaan.
En de personages van dit verhaal zijn ook weer om van te smullen. Ik leefde de hele tijd ontzettend mee! Met de verliefdheid tussen Jamie en Hannah in het verleden (heden-verleden wisselt zich af in het boek), hoe moeilijk zij het thuis had met een super strenge vader die haar niet lijkt te moeten, hoe ze ervan droomt om weg te komen, hoe ze er dan opeens alleen voor komt te staan als Jamie haar in de steek laat… Hoe ze in het heden het gevoel heeft haar zoon langzaam kwijt te raken, te zien afzakken en hoe ze dan in Engeland weer het gevoel heeft hem te zien opbloeien, maar ook weer bang is hem kwijt te raken… Hoe moeilijk het is om Jamie te vertrouwen, want waarom zou hij nu wel opeens interesse hebben in Sem? Is zijn leven wel echt zo ‘glamorous’? En wil hij Hannah nu ook meteen maar terug? Terwijl zij juist valt voor manager Max, ondanks de niet zo geslaagde eerste kennismaking… Ook dat is weer gecompliceerd! Ze zullen toch ook weer terug moeten naar Nederland… Héérlijke verwikkelingen allemaal!!
Ik heb echt intens genoten van dit heerlijke realgood-feelgood verhaal! Heerlijk romantisch, onwijs meeslepend, heerlijk humoristisch én weer met een heel aangrijpende kant aan het verhaal ook! Een échte Gillian. I  it!!!

Waarom kan ik niet stoppen met staren?
Ik mag hem niet eens. Al was hij wel heel aardig vandaag. Heel aardig. En hij is knap. Irritant knap. Maar hij is ook een eikel. Ik ben mijn eerste indruk van hem zeker niet vergeten.

Belofte maakt schuld 
ISBN 9789402712247 – Uitgever: HarperCollins Holland – 304 pagina’s – Verschenen: februari 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.