Mijn Top 3 van januari


Mijn Top 3 van januari 
In januari las ik 19 fijne boeken. Dit is mijn persoonlijke Top 3 geworden (in willekeurige volgorde):

‘Ik weet niet of we hier wel tegen opgewassen zijn, Koen,’ zei Alexandra, terwijl de tranen uit haar ogen liepen alsof ze een lekkende kraan was. ‘Ik denk voor het eerst dat de slechterik weleens zou kunnen winnen in dit verhaal.’ 

Het verborgen land 2: De terugkeer van de tovenares – Chris Colfer 
Wat een fantastisch avontuur beleven Koen en Alexandra weer in die bijzondere sprookjeswereld! Ze/we ontmoeten oude bekenden, maar leren ook nieuwe sprookjesfiguren kennen. Vrienden en vijanden. Het verhaal leest echt heerlijk vlot weg en is zó ontzettend leuk! Wat een verhaal! Wat een wereld! Wat een personages! Wat een einde… Meer graag!!!

Maar dit was Wildzee, aan de door wind geteisterde westelijke rand van de wereld, waar trollen woonden in de Duizerdbossen en een levensechte zeeheks nog altijd haar toverspreuken zong op de Onderklif. Op Wildzee was het mogelijk om bijna overal in te geloven.

Ultra Donker en de Wachters van Wildzee – Philip Reeve 
Het verhaal leest heerlijk vlot weg, is pakkend van begin tot eind, het is heerlijk spannend en de sfeer en de omgeving zijn echt fantastisch! Het verhaal is heerlijk mysterieus, er komt zeemagie aan bod, landmagie, de kracht van de natuur, de kracht van verhalen, vriendschap en openstaan voor mensen die ‘anders’ zijn… Ik vond het echt een prachtig verhaal met een geweldige en bijzondere hoofdpersoon!

Er moet een reden zijn waarom dingen gebeuren zoals ze gebeuren. Dat kan toch niet anders? Of word ik misschien wel gek? Is er iets helemaal mis in mijn hoofd, zie en hoor ik dingen die niet bestaan.

Autumnville – Rick Meijer 
Ik heb zo onwijs gesmuld van dit verhaal. Ik heb het in één ruk uitgelezen. En wat een einde… Wow, echt zo ontzettend gaaf! Ik baalde gewoon dat ik het boek uit had, ik had graag nog veel langer in die duistere wereld vertoefd. Het smaakt zeker naar meer!! 

Klik op de titels om alles te lezen over deze toppers!
Heb jij ze al gelezen? Of zet jij er eentje op je wensenlijst?
-X- Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.