Het verborgen land 2: De terugkeer van de tovenares – Chris Colfer

‘De Tovenares,’ fluisterde Doornroosje voor zich uit. ‘Ze is terug.’ 

Korte inhoud 
“Alexandra en Koen zijn sinds hun vorige avontuur in Het verborgen land niet meer terug geweest in de sprookjeswereld. Maar op een avond ontdekken ze dat hun moeder is vermist en alles wijst erop dat de tovenares daarachter zit. Ze vinden een manier om terug te gaan naar Het verborgen land.
Samen met Goudhaartje, Jaap, Roodkapje en Kikkertje gaan ze op jacht naar de meest dierbare bezittingen van de zes meest gehate personen uit Het verborgen land. Lukt het Alexandra en Koen om hun moeder te vinden en de sprookjeswereld te redden?”

Moeder de Gans grinnikte even. ‘Jack is handig, Jack is gul, maar soms is hij een enorme…’ Ze kapte zichzelf af; misschien herinnerde ze zich op tijd dat ze met kinderen van dertien praatte.

Mijn mening 
Van het eerste deel in deze geweldige serie genoot ik énorm! Ik had dus onwijs veel zin in dit tweede deel.  En dit boek is nog dikker! (528 pagina’s, best intimiderend )

Sinds hun vorige, eerste avontuur in Het verborgen land, de sprookjeswereld waar hun oma vandaan komt, zijn Koen en Alexandra (een tweeling van 13) niet meer terug geweest tot hun grote verdriet. Hun oma, de Goede Fee van Assepoester, hebben ze ook al een jaar niet gezien. Waar is ze zo druk mee geweest?
In Het verborgen land is de Tovenares teruggekeerd, zij is wraaklustig en zéér machtig en wil alle koninkrijken in haar macht krijgen. De Raad van Feeën staat machteloos… Wie kan het opnemen tegen de Tovenares?
Als op een avond hun moeder niet thuiskomt, ontdekken Koen en Alexandra dat ze ontvoerd is door de Tovenares en zullen ze een manier moeten vinden om naar Het verborgen land te komen, ook al heeft hun oma dat verboden. Om hun moeder terug te krijgen, zullen ze een gevaarlijke zoektocht naar verschillende magische items moeten ondernemen door allerlei koninkrijken. Gelukkig staan ze er niet alleen voor en krijgen ze hulp van oude vrienden zoals Jaap, Goudhaartje, Kikkertje en zelfs koningin Roodkapje.
Zullen ze hun moeder weten terug te krijgen en Het verborgen land weten te redden van de ondergang?

Het kon haar niet schelen wat de wensen van haar oma waren; Alexandra zou een manier vinden om in Het verborgen land te komen en haar moeder te redden – al werd het haar dood.

Mijn gedachten vooraf: ‘Wat een dikkerd! En komt wel genoeg terug bij me wat er de vorige keer gebeurd is?’ Nou, daar hoefde ik helemaal niet bang voor te zijn, want: ik vlóóg door het heerlijke verhaal heen en natuurlijk werd er teruggegrepen op de voorgaande gebeurtenissen! Dus ik zat gewoon lekker van het spannende begin tot aan het ontroerende einde helemaal ín het magische verhaal!
Wat een fantastisch avontuur beleven Koen en Alexandra weer in die bijzondere sprookjeswereld! Ze/we ontmoeten oude bekenden, maar leren ook nieuwe sprookjesfiguren kennen. Vrienden en vijanden. Om de Tovenares te verslaan moet de tweeling items verzamelen van de meest gehate personen van Het verborgen land… Levensgevaarlijk en superspannend!!!
Het verhaal leest echt heerlijk vlot weg en is zó ontzettend leuk! Er komen ontzettend veel sprookjes(figuren) aan bod en alle sprookjes lijken wel aan elkaar verbonden, niets is zoals wij denken dat het in elkaar steekt.  Echt heel erg gaaf gedaan! En met heerlijk veel humor ook, ik heb vaak zitten gniffelen. Fijn is dat. Pfff, en aan het einde van het verhaal zat in met een brok in mijn keel, ook dat heeft de auteur nog voor elkaar gekregen… Ik heb zó genoten van dit boek!
Wat een verhaal! Wat een wereld! Wat een personages! Wat een einde… Meer graag!!!  (dit voorjaar verschijnt gelukkig deel 3 al!)

‘Ik weet niet of we hier wel tegen opgewassen zijn, Koen,’ zei Alexandra, terwijl de tranen uit haar ogen liepen alsof ze een lekkende kraan was. ‘Ik denk voor het eerst dat de slechterik weleens zou kunnen winnen in dit verhaal.’ 

De terugkeer van de tovenares 
ISBN 9789464041644 – Fontaine Uitgevers – 528 pagina’s – Verschenen: november 2022 – Vertaald door: Sabine Mutsaers – Illustraties: Brandon Dorman – Deel 2 in de Het verborgen land-serie – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.