Het Hotel met het Groene Licht – Kate Milford

Milo woonde met zijn ouders in een hotel. Het was eigenlijk meer een herberg dan een hotel; een reusachtig, bouwvallig huis dat eruitzag alsof het in elkaar geflanst was van afgedankte onderdelen van verschillende villa’s.

Korte inhoud 
“Milo woont met zijn ouders in het Hotel met het Groene Licht, boven aan een besneeuwde heuvel. Je kunt er alleen komen met een knarsende kabelbaan. Op een donkere winteravond stroomt het hotel vol met onverwachte, vreemde bezoekers. Allemaal lijken ze een geheim te hebben. Spullen verdwijnen, traptreden kraken midden in de nacht, schaduwen sluipen rond het hotel… Milo vertrouwt het niet. Welke geheimen zijn er verborgen in het Hotel met het Groene Licht? Samen met Meddy, de dochter van de kokkin, gaat Milo op onderzoek. Hun spel vol raadsels en aanwijzingen brengt hen steeds dichter bij de waarheid en dan blijkt dat sommige geheimen levensgevaarlijk zijn…”

Smokkelaars waren als insecten of groenten. Ze hadden hun eigen seizoen. Daarom was het zo spookachtig dat de kolossale bel op de veranda, juist nu, op dit moment, ineens begon te luiden.

Mijn mening 
Wat een prachtig boek om te zien! Ik kreeg alleen al door de omslagillustratie (van Jaime Zollars) zin om het te lezen. En dan was de korte inhoud ook nog eens heerlijk prikkelend!

Er was iemand in zijn kamer geweest die daar niets te zoeken had. En als een van die knettergekke gasten echt een dief was en met een reden achter de kaart aan zat, dan werd het spel dat ze wilden spelen ineens heel serieus.

Milo (12) woont met zijn ouders in het Hotel met het Groene Licht op de top van een steile heuvel, boven een baai. Het hotel ligt afgelegen en is moeilijk bereikbaar, dus het is de ideale plek voor smokkelaars. Het Hotel heeft dan ook al een hele, mysterieuze, geschiedenis!
Milo verheugt zich op de kerstvakantie, heerlijk tijd met zijn ouders in een leeg hotel, want in die periode hebben ze nooit gasten. Maar helaas… De een na de andere gast komt omhoog met de kabelbaan! Wie zijn deze vreemdelingen en wat hebben ze juist nu in het Hotel te zoeken? Ze gedragen zich geheimzinnig en sommige gasten reageren ook nogal vreemd op elkaar…
Als Milo een bijzondere oude kaart vindt die een van de gasten heeft laten vallen, besluit hij samen met Meddy, de dochter van de kokkin, op onderzoek uit te gaan. Ze maken er, op aandringen van Meddy die een enorme fantasie heeft, een heel rollenspel van met Milo als soort spion/speurneus en Meddy als geheime en onzichtbare bondgenoot.
Kunnen ze de geheimen van de gasten én van het Hotel ontrafelen? En is het niet gevaarlijk wat ze doen? Een saaie kerstvakantie is het in ieder geval niet!

Wat een fantasie! Milo vroeg zich af of hij hier ooit iets van zou begrijpen.

Ik moest even in het verhaal komen, in het begin raakte ik af en toe een beetje afgeleid door het fantasierijke spel van Meddy, maar toen ik er eenmaal lekker comfortabel in zat las het heerlijk weg en kon ik juist veel waardering opbrengen voor het spel en de karakters die de kinderen spelen, waardoor ze andere krachten en eigenschappen hebben dan in het echte leven (Bijvoorbeeld Milo, hij is geadopteerd en weet niets over zijn biologische ouders, in het spel weet hij wel wie dat zijn, en in het spel heeft hij meer zelfvertrouwen en durft hij veel meer!). Hun fantasie maakt de toch al spannende speurtocht naar aanwijzingen en antwoorden nog een tikje spannender. Geheimzinnige gasten, een mysterieuze kaart, raadselachtige gebeurtenissen, smokkelaars… Alles lijkt samen te hangen met het Hotel met het Groene Licht! En de twee komen steeds dichter bij de waarheid… 
Echt een ontzettend meeslepend, boeiend en gaaf verhaal! Met hele leuke personages! Milo en Meddy, maar ook de unieke gasten. En wat dacht je van het mysterieuze Hotel zelf? Op die besneeuwde heuvel… 
Ik werd meer en meer gepakt door het spannende verhaal en had het nog lang niet uit willen hebben! Het is zó ontzettend fijn! Ik zou heel graag terugkeren in deze fantastische wereld en heb stiekem het idee, als ik zo kijk wat de auteur nog meer geschreven heeft, dat dat ook wel gaat gebeuren… More please!!

Nu leek het erop dat iedereen wel een reden had om te gaan rondspeuren in het Hotel met het Groene Licht.

Het Hotel met het Groene Licht 
ISBN 9789025884185 – Uitgeverij Leopold – 352 pagina’s – Verschenen: november 2022 – Vertaald door: Imme Dros – Illustraties: Jaime Zollars – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.