Pinguïnpakketje – Victoria Cassanell

Ijsbeer leidde een rustig leventje,
en dat beviel hem uitstekend.
Tot hij op de dag iets in de krant zag.

Korte inhoud 
“Wie wil er nou geen pinguïn als huisdier? IJsbeer ziet het idee wel zitten, dus als hij in de krant een kortingsbon voor een pinguïn ziet, bestelt hij er meteen een. Maar het loopt anders dan Ijsbeer verwacht.”

Hmmm… dacht Beer.
Een huisdier is misschien wel gezellig.
Een pinguïn zou leuk zijn.

Mijn mening 
Ik vind de illustraties van Victoria Cassanell zó lief! Na haar vorige prentenboek, Berenkriebel!, was ik helemaal verliefd. En nu is er dit winterse prentenboek: Pinguïnpakketje!

Ijsbeer ziet een kortingsbon in de krant voor een pinguïn. Een pinguïn als huisdier! Dat ziet hij wel zitten. Er wordt een pakketje bij hem voor de deur gezet (terwijl hij gewoon thuis was! ) en Pinguïn komt bij Ijsbeer wonen op de Noordpool. Ze doen van alles samen en Ijsbeer knuffelt hem en verzorgt hem heel goed, maar toch… Pinguïn lijkt steeds ongelukkiger en Ijsbeer kan hem maar niet opvrolijken. Dan krijgt Ijsbeer door wat het probleem is en weet hij wat hem te doen staat…

Oh, wat een lief verhaal!  En wat een super lieve en supermooie, koele maar toch onwijs warme, illustraties!  Die prachtige winterse wereld waar je wel in zou willen verdwijnen, die schattige Ijsbeer en Pinguïn waar je wel mee zou willen knuffelen, het grote gemis van Pinguïn (wat wij al eerder zien aan een tekening die hij maakt) waardoor je hem wil troosten, de grote reis die ze maken, de vriendschap die blijft bestaan ook al wonen ze werelden van elkaar…
Echt een hartverwarmend geheel! Ik kan wel blijven kijken naar dit boek, ik zou alle illustraties wel als ansichtkaart willen hebben, echt helemaal verliefd ben ik erop!  Benieuwd wat Victoria nog meer voor ons in petto heeft!

Ijsbeer deed zijn best om Pinguïn op te vrolijken.
Maar Pinguïn genoot niet van het walvissen kijken.
Hij was ook niet onder de indruk van het noorderlicht.

Pinguïnpakketje 
ISBN 9789047713999 – Uitgeverij Lemniscaat – 32 pagina’s – Verschenen: november 2022 – Vertaald door: Johanna Rijnbergen – Leeftijd: 4+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.