De therapeut – B.A. Paris

Pas nu ik hier zo sta, in deze volmaakte stilte gehuld, word ik getroffen door een gedachte.
Ik vind dit geen fijn huis.

Korte inhoud
“Eindelijk komt de langgekoesterde wens van Alice en Leo uit: ze nemen hun intrek in een pasgerenoveerde woning in The Circle, een exclusieve gated community. Alice heeft niet eerder in een grote stad gewoond en moet dan ook even wennen. Toch wil ze er het beste van maken.

Ze leert haar buren steeds beter kennen, en tijdens een buurtborrel komt ze te weten dat haar woning een schokkend geheim herbergt. Hierna raakt ze geobsedeerd door Nina, de therapeut die hun huis twee jaar voor Alice en Leo bewoonde en er werd vermoord, en ze wil er koste wat het kost achter komen wat er is gebeurd. Maar niemand wil haar meer vertellen over de precieze gebeurtenissen van destijds.

Haar buren lijken iets voor haar verborgen te houden, en binnen The Circle blijkt alles lang niet zo perfect als het lijkt…”

Het is misschien al meer dan een jaar geleden gebeurd, maar die moord zal ik nooit vergeten, want mijn zus heette Nina.

Mijn mening
Ik moet tot mijn schaamte  bekennen dat dit mijn eerste kennismaking met B.A. Paris was! Ik heb al wel een hele tijd haar eerste boek liggen en haar andere thrillers op de wensenlijst staan, maar ben er nooit aan toegekomen. Nu kreeg ik De therapeut van Ambo Anthos (dank! ) en ‘moest’ ik wel. En dat was geen straf, kan ik je alvast verklappen!!

Leo en Alice hebben al 1,5 jaar een relatie, maar zij woonde op het platteland en hij in Londen. Nu hebben ze besloten om te gaan samenwonen in The Circle, een luxe gated community in Londen met 12 huizen. Alice kan er maar moeilijk wennen en merkt dat het lastig is om aansluiting te krijgen bij de buren waarvan een aantal al een hechte vriendengroep vormen. En dan komt ze er ook nog eens achter dat in hun huis therapeut Nina Maxwell vermoord werd… Door haar man, zegt iedereen.
Alice verloor ooit haar zus, ook een Nina, en raakt geobsedeerd door de moord op deze Nina. Ze probeert erachter te komen wat er precies gebeurd is en dat wordt haar niet in dank afgenomen.
Vertellen de buren haar de waarheid? Wie kan ze vertrouwen? Op gegeven moment begint ze zelfs aan Leo te twijfelen… Iedereen blijkt geheimen te hebben! Brengt Alice zichzelf in gevaar met haar gegraaf?

Wat heeft B.A. Paris een ontzettend fijne schrijfstijl. Het verhaal leest heerlijk vlot weg en ze had mijn aandacht echt de hele tijd te pakken (lastig als ik een leesdip heb!). Eenmaal begonnen aan dit spannende en zeer meeslepende verhaal was er geen stoppen meer aan. Hoe zou het allemaal in elkaar zitten? Heeft Alice gelijk met haar wantrouwen? Draait ze niet een beetje door?
Tussendoor zijn er cursieve hoofdstukken die zich afspelen in het verleden, die over een therapeut gaan. Is Nina Maxwell die therapeut? Waar gaat het heen met die ‘vage’ hoofdstukken? Het maakt het allemaal alleen maar extra spannend en boeiend!
Ik kon alleen maar lezen, lezen, lezen tot ik wist hoe het zat! Ik heb echt enorm genoten van deze psychologische thriller en het heerlijk beklemmende sfeertje van het verhaal en weet nu zeker dat ik álles van B.A. Paris wil (hebben! ) lezen!  Een thriller als deze had ik echt even nodig. Heel fijn!!

‘Dit is het huis waar Nina Maxwell woonde.’ Hij zwijgt even. ‘En waar ze is gestorven.’ 

De therapeut
ISBN 9789026355240 – Ambo Anthos Uitgevers – 416 pagina’s – Verschenen: maart 2021 – Vertaald door: Ireen Niessen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.