Remy leest: Kapitein Onderbroek (9) en de krankzinnige komst van Piepie Plaspantalon – Dav Pilkey

Als je ons laatste heroïsche verhaal hebt gelezen, weet je dat dit was hoe het boek eindigde. Maar dat is niet hoe het had moeten eindigen.
Want zie je, Piepie en zijn reusachtige vriesstralende robotbroek hadden er helemaal niet moeten zijn.

Korte inhoud 
“Weet je nog dat Sjors en Harold voor de rest van hun leven de gevangenis in gingen? Mis! Ze worden uitgebroken door de tijdreizende tiran Piepie Plaspantalon!
Piepie dropt Sjors en Harold in hun kleuterschooltijd, waar ze de zesdeklasser Kipper Krupp – jazeker, het neefje van – onder ogen moeten komen. En aangezien Kapitein Onderbroek er op de kleuterschool nog niet was, moeten onze slimme kleuters deze pestkop helemaal zelf verslaan…”

Remy (11) leest 
Sjors en Harold zitten in de gevangenis. Als de grote robot van Piepie Plaspantalon hun uit de gevangenis haalt gaan ze terug naar precies 5 jaar geleden toen ze nog kleuters waren. Daar moeten ze het zelf tegen de pestkop Kipper Krupp (het neefje van de directeur) opnemen want Kapitein Onderbroek was er toen nog niet…

Dit negende deel van de Kapitein Onderbroek-serie is mijn favoriete deel. Ik vond het erg leuk dat het over de kleutertijd ging van Sjors en Harold en hoe ze elkaar toen ontmoet hebben, dat vond ik interessant en eens wat anders. Het boek staat weer heerlijk vol met kleurrijke illustraties, die heel grappig zijn. Het verhaal was ook weer een knotsgek avontuur, ik moest wel veel gniffelen tijdens het lezen! Dit boek was dikker dan de vorige boeken, maar dat vond ik helemaal niet erg.

Ik vind het wel jammer dat de delen van deze serie echt heel erg doorgaan op de vorige, waardoor de verhalen steeds maar doorlopen en niet afgerond zijn (ik moet eigenlijk steeds de vorige herlezen dan). Een klein beetje is niet erg, maar zoveel vind ik echt wel minder fijn. Ik weet dus ook nog niet helemaal zeker of ik nog wel meer van deze serie wil lezen/hebben, hoe grappig ze ook zijn…

Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)

Kapitein Onderbroek 9
ISBN 9789026164385 – Uitgeverij De Fontein – 304 pagina’s – Verschenen: november 2022 – Vertaald door: Mariella Manfré – Deel 9 in de Kapitein Onderbroek-serie – Leeftijd: 8+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.