Mijn Top 3 van december


Mijn Top 3 van december 
In december las ik 16 fijne boeken. Dit is mijn persoonlijke Top 3 geworden (in willekeurige volgorde):

Zelfs in haar wildste dromen had ze dit niet kunnen verzinnen, dus het moet wel echt zijn. Toch? Haar hoofd tolt van de vragen. Is Fabulant een andere planeet? Zijn Monsi en Nobel aliens? Wist oom Arnold hiervan? En hoe zit het dan met die deur?

Fabulant: De duistere koningin – Marloes Kemming 
Wat een super avontuurlijk verhaal! En wat leest het heerlijk weg! Ik begon met lezen en wilde alleen maar doorlezen, ik werd helemaal meegesleurd die magische wereld(en) in en beleefde het razend spannende avontuur helemaal mee! En dan balen als je het boek uit hebt…

Ik heb het zo koud, papa. (…)
Dit is het laatste beetje hout.
Ze is zo stil en wit en ze rilt.
Wat moet ik doen?

Voor altijd – Iris Boter 
Dit is zo’n prachtig, krachtig verhaal! In weinig tekst en veel (zeggende) beelden wordt een lief en aangrijpend verhaal verteld over de seizoenen, liefde voor de natuur en voor elkaar én de cirkel van het leven. Zo ontzettend knap en mooi gedaan! Het boek weet me iedere keer weer te ontroeren… 

Ze roept naar de dieren: ‘Kom allemaal mee!’
Op zoek naar iets bijzonders om de boom te geven.
Want iedereen die alleen is,
verdient iets fijns.

Ergens in de sneeuw – Linde Faas 
Wat is dit een magisch mooi prentenboek! En wat een ontzettend lief verhaal ook! Ik kreeg er een brok in mijn keel van; dat eenzame meisje, die lieve dieren, die mooie winterse natuur, de samenwerking, dat bijzondere kerstfeest onder het noorderlicht… Je voelt de winterkou, maar ook de warmte en de liefde… 

Klik op de titels om alles te lezen over deze toppers!
Heb jij ze al gelezen? Of zet jij er eentje op je wensenlijst?
-X- Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.