Ergens in de sneeuw – Linde Faas

Ergens in de stad droomt
een meisje van sneeuw.
Van lichtjes en sterren,
cadeautjes en muziek.

Korte inhoud 
“Het is bijna Kerstmis. Overal in de stad zijn de mensen in kerststemming, behalve bij Sofie thuis. Haar vader heeft het veel te druk.
Midden in een sneeuwstorm verschijnt er een eland, die Sofie meeneemt naar het bos. Daar staat, helemaal alleen, een kleine dennenboom.
Dan krijgt Sofie een geweldig idee…”

Achter
elk raam is feest,
gelach en plezier.
Behalve bij Sofie.
Daar is het stil.

Papa heeft geen
tijd voor feest,
hij heeft het altijd druk.
Druk met dingen die Sofie
niet begrijpt.

Mijn mening 
Ik hou zo van de illustraties van Linde Faas! Er is zoveel wat ik wel zou willen inlijsten. Zo ook weer bij dit prachtige prentenboek van Linde, waarin het Hoge Noorden helemaal tot leven komt!

Iedereen in de stad is in kerststemming en overal staan er kerstbomen en zijn er vrolijke lichtjes, behalve bij Sofie… Haar vader heeft het veel te druk.
Dan gaat Sofie maar naar buiten, op zoek naar iets magisch, iets vrolijks, speciaal voor haar. Maar waar gaat ze dat in de grote stad vinden? Ze blijft maar doorlopen, ook al steekt er een sneeuwstorm op. Dan ontmoet ze een eland, die haar meeneemt het bos in, naar een eenzaam, kaal dennenboompje. Sofie bedenkt een plan en samen met de dieren van het winterse bos voert ze dat uit. Ze is nu niet meer alleen, maar toch ontbreekt er nog steeds iets…

Laat ik beginnen met zeggen dat mijn foto’s de illustraties geen recht doen, het is gewoon niet te ‘vatten’ hoe mooi ze in het echt zijn! En ik had ze wel állemaal hier willen delen, maar daarvoor zul je toch echt zelf het boek moeten kopen/lezen natuurlijk.  (En neem vooral ook een kijkje op Linde’s Instagram!)
Wat is dit een magisch mooi prentenboek! En wat een ontzettend lief verhaal ook! Ik kreeg er een brok in mijn keel van; dat eenzame meisje, die lieve dieren, die mooie winterse natuur, de samenwerking, dat bijzondere kerstfeest onder het noorderlicht… De liefde voor het Hoge Noorden en de prachtige natuur daar spat van de illustraties af! Je waant je echt even in die ijskoude, grijze, maar toch niet grauwe wereld, want naast het grijze en koude is er heel veel kleur en warmte te bekennen in de onwijs sfeervolle illustraties! Je voelt de winterkou, maar ook de warmte en de liefde… 
En er is ook een heel verhaal verwerkt in de prenten alleen al, let bijvoorbeeld eens op de kat van het meisje…
Echt een prachtig prentenboek dus! Een hartverwarmend kerstverhaal, met winterse illustraties waar je wel in zou willen kruipen!

Misschien is er buiten wel
iets fijns te vinden.
Iets magisch,
iets vrolijks.
Iets speciaal voor haar.

Ze roept naar de dieren: ‘Kom allemaal mee!’
Op zoek naar iets bijzonders om de boom te geven.
Want iedereen die alleen is,
verdient iets fijns.

Ergens in de sneeuw 
ISBN 9789047713692 – Uitgeverij Lemniscaat – 32 pagina’s – Verschenen: november 2022 – Leeftijd: 4+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.