Fabulant: De duistere koningin – Marloes Kemming

Ze moet het opnieuw proberen. Steeds weer opnieuw. Tot het haar lukt. En dan… Dan zullen ze zien wie hun koningin werkelijk is.

Korte inhoud 
“Isa heeft de stomste zomervakantie ooit. Haar vader en stiefmoeder zijn op huwelijksreis en hebben haar gedumpt bij de saaie oom Arnold. Ze verveelt zich kapot. Maar dan komt ze erachter dat oom Arnold een groot geheim heeft. In zijn tuin bevindt zich de poort naar Fabulant, een magische wereld vol wonderlijke wezens, spannende plekken en… groot gevaar.

Wanneer Isa per ongeluk door de poort valt, begint een avontuurlijke reis. Ze zoekt een nieuwe weg naar huis via raadselachtige werelden, op de hielen gezeten door het kwaad. Gelukkig krijgt ze hulp van Nobel, een zwarte panter die van vorm kan veranderen, en van de magiër Monsi. Maar dan komt Isa voor een zware keuze te staan: redt ze zichzelf of vecht ze voor de vrijheid van haar vrienden? En kan een doodgewoon meisje het wel winnen van het kwaad?”

Ze zet de muziek harder en gaat met haar rug naar haar vader toe zitten. Elf dagen. Alleen. Bij een wildvreemde, stokoude man. Op de saaiste plek ever. Wat nou: ‘stel je niet aan’? 

Mijn mening 
Ik las van Marloes Kemming al een roman en twee prentenboeken en nu is er dit fijne magische kinderboek (10+)!

Isa’s (12) vader en stiefmoeder gaan op huwelijksreis en ze dumpen haar bij familie van haar stiefmoeder: de wildvreemde, stokoude oom Arnold. Hij woont in grijze saaistad, in een grijze saaiwijk, in een grijze saaistraat in een saai, grijs huis met grijze tuin. Isa baalt vreselijk en is ook niet van plan haar best te doen om wat van de elf dagen te maken. Hoe kan haar vader haar dit aandoen? En ze dacht dat haar stiefmoeder wel aardig was…
Maar dan merkt Isa dat oom Arnold ’s morgens vroeg het huis uitglipt en uren in zijn schuurtje doorbrengt. Wat doet hij daar? Daar is niets bijzonders te vinden, toch? Maar dan ontdekt Isa, na wat speurwerk, dat er een geheime doorgang is, naar een prachtige plek! Als ze daar per ongeluk door een poort valt, komt ze in een andere, magische wereld terecht: Fabulant. Met behulp van de vriendelijke magiër Monsi (een soort kat) en norse panter Nobel (die van gedaante kan wisselen) moet ze de weg terug naar huis zien te vinden. Maar dat is niet zonder gevaar, want er heerst een duistere koningin over de magische werelden, en zij heeft Isa ergens voor nodig…

Zelfs in haar wildste dromen had ze dit niet kunnen verzinnen, dus het moet wel echt zijn. Toch? Haar hoofd tolt van de vragen. Is Fabulant een andere planeet? Zijn Monsi en Nobel aliens? Wist oom Arnold hiervan? En hoe zit het dan met die deur?

Wat een super avontuurlijk verhaal! En wat leest het heerlijk weg!  Ik begon met lezen en wilde alleen maar doorlezen, ik werd helemaal meegesleurd die magische wereld(en) in en beleefde het razend spannende avontuur helemaal mee! En dan balen als je het boek uit hebt…
Heerlijk hoe puberachtig Isa is, lekker koppig en nukkig, maar gelukkig kan ze ook wel (soms wat te laat) haar fouten inzien. Ik las wat voor aan Remy (11) en we moesten samen lachen. Hij zei ook dat hij nooit wilde gaan puberen.
Ik vond de eerste prachtige plek die Isa ontdekt al geweldig en dan blijkt daar ook nog eens een poort te zijn naar nog magischere plekken… Heel gaaf die heel verschillende werelden, die enge koningin die iedereen in haar duistere macht probeert te krijgen, die zoektocht door al die werelden en met gevaar op de hielen naar een weg terug naar aarde… En de geweldige personages! Isa dus, maar ook o.a. Monsi en Nobel!
Ik heb zo zitten genieten van dit verhaal. Ik baalde echt vreselijk dat het boek uit was, maar was heel blij te merken (door wat losse eindjes, naast een afgerond avontuur) dat het de bedoeling is dat er meer verhalen verschijnen over Isa en Fabulant! Wat kijk ik daar al naar uit. Ik had meteen wel door gewild in een tweede deel. Dus: kopen & lezen maar, dit geweldige magische avontuur! (Daar krijg je geen spijt van!) Dan komt het met dat tweede deel wel goed!

De Man met de Deur is lang en dun en heeft een baard die bijna tot zijn enkels komt. ‘Ik hou ook niet van bezoek. Helemaal niet zelfs. Dus, eh, bedankt voor het komen en wel thuis. Tot een volgende keer. Maar niet heus. Dag hoor, tot nooit! Niet terugkomen, hoor.’ 

Fabulant: De duistere koningin
ISBN 9789048866366 – Uitgeverij Moon – 224 pagina’s – Verschenen: oktober 2022 – Deel 1 in de Fabulant-serie – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.