Voor altijd – Iris Boter

Wil je me duwen, papa?
Hoger!
Ik zwier heen en weer.
Mijn krullen dansen in de wind.

Korte inhoud 
“Bij het huis staat een oude boom.
Hij is een echte vriend. Je kunt schommelen aan zijn sterke takken, picknicken in zijn schaduw, je verstoppen tussen zijn bladeren en bij hem schuilen voor de regen.
‘Papa, blijft het altijd zo?’ vraagt het meisje.
Dan begint het te sneeuwen. Het meisje wordt ziek. En het hout voor de kachel raakt op.
Papa moet kiezen…

Een klein verhaal over de cirkel van het leven.”

Lieve boom…
Ik hou van jou.
Papa, blijft het altijd zo?

Mijn mening 
Wat een lieverd om te zien, hè?!  Vanbinnen net zo mooi als vanbuiten!

Een meisje en haar vader hebben een prachtige sterke boom in de tuin. Ze kan eraan schommelen, in de schaduw van de boom picknicken, in de boom klimmen, eronder schuilen voor de regen… Ze houdt van de boom, in ieder seizoen!
Maar dan wordt het winter, gaat het flink sneeuwen en wordt het meisje heel ziek. Als het hout voor de kachel op raakt, moet de vader een moeilijke keuze maken… Is alles nu voor altijd verloren?

Dit is zo’n prachtig, krachtig verhaal! In weinig tekst en veel (zeggende) beelden wordt een lief en aangrijpend verhaal verteld over de seizoenen, liefde voor de natuur en voor elkaar én de cirkel van het leven. Zo ontzettend knap en mooi gedaan! Het boek weet me iedere keer weer te ontroeren en naar de prachtige rustige, maar kleurrijke en onwijs sfeervolle illustraties kan ik blijven kijken! Ik zou er zo een aantal willen inlijsten!  En ik vind het einde van het verhaal ook al zó ontzettend mooi!
Het moge duidelijk zijn: ik ben echt helemaal weg van dit prentenboek. Een aanrader voor jong en oud dus!

Ik heb het zo koud, papa. (…)
Dit is het laatste beetje hout.
Ze is zo stil en wit en ze rilt.
Wat moet ik doen?

Voor altijd 
ISBN 9789025884369 – Uitgeverij Leopold – 40 pagina’s – Verschenen: oktober 2022 – Leeftijd: 3+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.