Het onzichtbare eiland – Michelle Harrison

Al die kleine waarschuwingssignalen… de kraaien, het hoefijzer dat verkeerd om hing. Hadden die dan toch iets betekend?

Korte inhoud 
“Een vreemd meisje verschijnt plotseling op het eiland van de zusjes Weddersinne. Betty, Flis en Charlie kunnen het avontuur al proeven. Maar wanneer ze het meisje proberen te helpen, wordt de kleine Charlie ineens ontvoerd… Betty en Flis zetten alles op alles om hun zusje terug te vinden. Ze volgen haar spoor door de mistige moerassen naar een eiland dat op geen enkele kaart staat afgebeeld. Onderweg ontvouwt zich een mysterie dat alles te maken heeft met een zeldzame heksensteen. En welke geheimen houdt het vreemde meisje eigenlijk achter?”

‘Ik heb bijna elke kaart van Kraaiensteen en de omliggende gebieden die er bestaat,’ zei Betty hees. ‘Ik heb nog nooit iets gezien of gehoord over een geheim eiland.’ 

Mijn mening 
Ik genoot van het eerste boek over de zusjes Weddersinne, De vloek van de Kraaientoren, en verheugde me enorm op dit tweede deel! Ik verklap alvast: ik werd zeker niet teleurgesteld…

De zusjes Weddersinne – Flis (17), Betty (13) en Charlie (6) – wonen met hun oma Bonny en vader Bas boven de kroeg van oma, ’t Stropersschuitje. Vooral de avontuurlijke Betty droomt van een leven buiten het deprimerende eiland Kraaiensteen. Ze wil graag avonturen beleven en nieuwe plekken ontdekken. Nou, dat krijgt ze in haar schoot geworpen! Alleen niet helemaal zoals ze het bedacht had…
Op een nacht verschijnt er een vreemd meisje bij de kroeg en de zusjes besluiten dat ze haar moeten helpen. Maar dan wordt Charlie ontvoerd en moeten Flis en Betty haar gaan zoeken. Wat hebben het mysterieuze meisje, haar geheimen, een heksensteen en een onzichtbaar eiland met elkaar te maken? Waarom is Charlie ontvoerd? Zullen ze haar ooit terugvinden?
Een spannende zoektocht door mistige moerassen en over ruige wateren zal antwoorden moeten brengen…

Wat een prachtige omslagillustratie van Melissa Castrillón weer, hè!? Het past zo perfect bij het verhaal! Allerlei elementen komen erin terug. 
En wat was het ook weer een prachtig verhaal!!! Ik vond het heel erg leuk om weer in de wereld van de zusjes Weddersinne een avontuur te beleven. Met de zachtaardige Flis, die het water op moet terwijl ze totaal niet van varen houdt, en die ontdekt dat ze veel moediger is dan ze denkt, met de stoere kleine Charlie die zich heel kranig houdt, en met de dappere en avontuurlijke Betty, vanuit wie we het verhaal weer vooral meekrijgen. De hechte band tussen de zussen is heel erg mooi. Samen kunnen ze bergen verzetten, geholpen door het magische item dat ze in hun bezit hebben en wat af en toe héél erg goed van pas komt! Een snufje magie… En er komt wel meer magie voorbij in dit magisch mooie verhaal! Er blijkt meer waarheid te zitten in de legende over de heks met één oog die ze kennen uit De Kraaiensteenkronieken dan ze dachten…
Het verhaal is echt zó spannend, zó meeslepend en zó avontuurlijk! Ik heb van begin tot eind intens zitten genieten.  Wat een reis maken de zussen… Wat een mysteries zijn er op te lossen… Wat een gave tegen-/medespelers ontmoeten ze… Een verhaal vol magie, over hebzucht, eerzaamheid, familie en moed! Zo ontzettend fijn!!! Wat ben ik blij dat er nog meer avonturen van de zusjes Weddersinne volgen, want ik ben er nog lang niet aan toe om ze los te laten!

Maar als de legende van de heks met één oog een kern van waarheid bevatte, dan gold dat misschien ook voor het gerucht over het eiland.

Het onzichtbare eiland 
ISBN 9789025776664 – Uitgever: Gottmer – 384 pagina’s – Verschenen: november 2022 – Vertaald door: Elise Kuip – Deel 2 in de Zusjes Weddersinne-serie – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.