De vloek van de kraaientoren – Michelle Harrison

Op de avond van haar verjaardag hoorde Betty Weddersinne voor het eerst van de vloek die op de familie rustte.

Korte inhoud 
“De zusjes Betty, Fliss en Charlie zitten vast. Het eiland waar ze wonen kunnen ze niet verlaten, omdat er een eeuwenoude vloek op hun familie rust. Als ze toch vertrekken en niet op tijd terug zijn, zullen ze de dood vinden. Op een dag erven de zusjes drie geheimzinnige magische voorwerpen, en het avontuur begint te lonken. Zouden ze hiermee in staat zijn de vloek op te heffen? Hun zoektocht naar de vrijheid leidt hen dichter naar het mysterie van de vloek en mondt uit in een race tegen de klok waar hun levens van afhangen…”

‘Er zijn drie voorwerpen… drie erfstukken, zo je wilt. Het zijn alledaagse dingen. En ik elk van de drie zit een andere kracht. Een snufje magie, zoals ik dat noem.’ 

Mijn mening 
Dit recensie-boek lag nog op me te wachten, dus toen de ileesclub (de laatste voorlopig, snik) deze op het programma had staan, besloot ik gezellig mee te doen.  Ik heb me alleen wéér niet aan de leesplanning gehouden en heb het boek gewoon in één keer uitgelezen, ik kon niet anders…

Op de avond van haar 13e verjaardag hoort Betty Weddersinne van haar oma Bonny van de eeuwenoude vloek die er op hun familie rust: de vrouwen Weddersinne kunnen het eiland waar ze wonen, Kraaiensteen, niet verlaten, doen ze dat wel, zullen ze sterven. Betty en haar zussen Flis (16) en Charlie (6) zitten dus vast… En dat terwijl Betty altijd heeft gedroomd van avontuur!
Als ze van hun oma drie magische erfstukken krijgen, krijgen ze weer hoop: zouden ze hiermee dan misschien de vloek kunnen opheffen? (Ook al is dat nog niemand voor hen gelukt…) Dat betekent dat ze terug zullen moeten naar de bron van de vloek. En deze zoektocht naar vrijheid wordt een levensgevaarlijk race tegen de klok…

De vloek had haar gestrikt als een onzichtbare slingerplant en kneep alle hoop uit haar. En daar woog zelfs geen magie tegenop.

Wat een geweldig mooie omslag, hè?!  Heel gaaf gedaan die illustratie, want na het lezen weet je precies wat alle elementen betekenen! En het geeft ook heel goed een sfeerimpressie van het verhaal: spannend, avontuurlijk, magisch en met een grote rol voor de Kraaientoren!
Het verhaal is meeslepend van begin tot eind en ik leefde meteen erg mee met Betty (en haar zussen) die droomt van avontuur en van méér dan dat saaie Kraaiensteen. Ze voelt zich gevangen, ze mogen van oma (waar ze wonen omdat vader in de gevangenis zit en moeder dood is) nooit te ver van huis (de dorpskroeg) gaan. En dan, als ze dertien wordt, komt ze erachter dat ze écht gevangen zit… Daar kan ze zich niet zomaar bij neerleggen! Die vervloekte vloek moet toch op te heffen zijn?
De avontuurlijke Betty, de mooie en brave Flis en de stoere Charlie, gaan met hun magische voorwerpen op pad… En dat levert echt een retespannend avontuur op! Want zullen ze op tijd de vloek opheffen? Ik kon niet anders dan doorgaan met lezen om erachter te komen hoe het af zou lopen! En tussendoor krijg je de ontstaansgeschiedenis van de vloek te horen, en leef je mee met het spannende verhaal van ‘heks’ Sorsha!
Echt een geweldig leuk, geweldig meeslepend, geweldig spannend, magisch avontuur! Ik heb er geweldig van genoten!  En ik ben heel erg benieuwd wat de zussen in de volgende delen gaan beleven. Zal er dan een andere zus de hoofdrol spelen? Ik kijk ernaar uit!

Welke gevaren zouden ze nog moeten trotseren voor ze eindelijk de vloek konden verbreken?

De vloek van de kraaientoren 
ISBN 9789025775681 – Uitgever: Gottmer – 368 pagina’s – Verschenen: november 2021 – Vertaald door: Esther Ottens – Deel 1 in de Zusjes Weddersinne-serie – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.