Het raadsel van Pendelwiek – Michelle Harrison

‘Pendelwiek,’ fluisterde ze. Dat woord rolde soepel van haar tong. Het deed haar denken aan sprookjes, tikkende klokken en flakkerende kaarsen.

KORTE INHOUD 
“Het zou een frisse start moeten zijn voor de zusjes Betty, Flis en Charlie Weddersinne, die de mistige somberte van het eiland Kraaiensteen hebben verruild voor het pittoreske Pendelwiek. Maar in dit vredige stadje is niets wat het lijkt. Waarom gedragen hun buren zich zo vreemd en schrikken ze op van het woord ‘magie’ alleen al? Als een van de zusjes het slachtoffer dreigt te worden van de gevaarlijke vloek die Pendelwiek in zijn greep houdt, begint opnieuw een race tegen de klok met hun leven als inzet.”

De meisjes keken langs het gammele hek. DE MEREL stond er op het verweerde bordje dat aan het huis hing. Een huis dat totaal anders was dan Betty en haar zussen hadden verwacht.

MIJN MENING 
Ik genoot ontzettend van het eerste en tweede deel in deze magische serie over de zusjes Weddersinne, nu is er dan ook deel drie! En daar genoot ik weer van…

De Weddersinnes: oma, vader en de zusjes Flis, Betty en Charlie, vertrekken eindelijk uit het grauwe Kraaiensteen. Ze gaan in het zonnige Pendelwiek wonen! Tijd voor een frisse start!
Maar het valt meteen al een beetje tegen als blijkt dat het huis waarin ze gaan wonen, De Merel, nogal vervallen en schots en scheef is… En er ligt zout in de vensterbanken en munten in de hoeken van de kamers. Volgens hun bijgelovige oma heeft dat iets te maken met kwalijke zaken buiten de deur houden… En dan worden ze ook nog eens raar aangekeken in het dorp als men hoort waar ze zijn komen wonen!
Overal in het dorp blijken verhalen te zijn over heksen – zo moeten ze uit de buurt blijven van de Gulzige Boom en het Tiktakwoud – maar erover praten is taboe, want ‘magie en problemen gaan hand in hand’! De zusjes kunnen hun eigen ‘snufje magie’ dus maar beter verborgen houden…
Maar wat is er toch met die geheimen rondom hun huis? De vreemde dingen die er gebeuren? En die vreemde oude dames? En waarom doet Flis opeens zo raar? Verliefd of behekst? Betty en Charlie gaan op onderzoek uit…

Ik leefde zo mee met Flis, Betty (de hoofdpersoon) en Charlie! De zusjes Weddersinne kunnen ook nooit ontsnappen aan magie en vervloekingen! Zijn ze eindelijk weg van hun grauwe, benauwende eiland, kunnen ze in het op het eerste oog zonnige en fleurige Pendelwiek nog geen rustig leventje leiden… Dit zorgt natuurlijk wel weer voor een onwijs lekker, spannend, magisch avontuur!
Zo leuk weer die drie zussen, allemaal zo anders, maar samen sterk. In dit deel moeten Betty (de middelste, 13) en Charlie (de jongste, 7) hun oudere zus zien te redden van een gevaarlijke vloek. En misschien moeten ze nog wel meer doen, want er is veel meer gaande dan ze eerst denken… Samen gaan ze op onderzoek uit en dat is zeker niet zonder gevaar!
Echt superspannend allemaal! En onwijs genieten. Van de fijne, moedige, lieve, grappige personages, maar ook van de enge, zonderlinge, en van de omgeving, het woud, het park, en van de bijzondere dingen die er allemaal gaande zijn in Pendelwiek…
Heksen, magie, vervloekingen… Een heerlijk geheel. Ik heb zitten smullen van het heerlijk pakkende en superfijn lezende verhaal en verlang meteen ontzettend naar het volgende deel! Wat gaan de zussen daarin beleven? Ik ben nog lang niet uitgelezen over de Weddersinnes!

In Pendelwiek wordt niet gesproken over vreemde of onnatuurlijke zaken. En hoewel de heksen al een hele tijd zijn verdwenen, is niemand ze vergeten. Sommige mensen zeggen zelfs dat er hier altijd heksen zijn geweest en altijd zullen zijn.

Het raadsel van Pendelwiek 
ISBN 9789025776930 – Uitgever: Gottmer Kinderboeken – 384 pagina’s – Verschenen: juni 2023 – Vertaling: Elise Kuip – Deel 3 in de Zusjes Weddersinne-serie – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.