Bloedlijn – Angela Marsons

Er waren veel mensen die ze de schuld zou kunnen geven van de wending die haar leven genomen had, maar ze nam het slechts één persoon kwalijk. En die persoon was niet lang uit haar gedachten geweest sinds ze elkaar voor het laatst hadden gezien.

Korte inhoud 
“Rechercheur Kim Stone wordt bij een slachtoffer geroepen dat met een enkele, precieze steek in het hart is vermoord. Alles wijst op een overval met fatale afloop. Niet lang daarna wordt er een maatschappelijk werker gevonden, die het slachtoffer was van zinloos geweld. Twee zaken die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, maar Kims gevoel zegt haar dat er iets niet klopt.

Wanneer een lokale drugsverslaafde vermoord wordt aangetroffen met een identieke wond, weet Kim instinctief dat ze met dezelfde moordenaar te maken heeft. Maar met geen enkel bewijs dat de drie slachtoffers met elkaar verbindt, behalve de kille, berekenende aard van hun dood, zou dit wel eens haar moeilijkste zaak ooit kunnen zijn.”

De week was pas net begonnen en ze kwam nog maar één lichaam te kort om zeker te weten dat ze met een seriemoordenaar van doen hadden.

Mijn mening 
Ik ben gek op de Kim Stone-serie van Angela Marsons, net als bij de politiethrillers van Arlidge, Bryndza en Kovach, kijk ik altijd meteen weer uit naar een volgend deel in de serie!  Dit is Kim Stone deel 5:

Inspecteur Kim Stone en haar team krijgen te maken met een moordenaar die zijn slachtoffers met één enkele steekwond om het leven brengt en geen sporen achterlaat. En de slachtoffers lijken behalve de moordenaar ook geen enkele link met elkaar te hebben… Wat is het motief achter deze moorden? En hoeveel slachtoffers gaan er nog vallen? Een frustrerende zaak!
Daarnaast heeft Kim het privé ook niet makkelijk als ze bericht ontvangt van een oude bekende, die een spelletje met haar speelt. Het weet behoorlijk onder haar huid te kruipen… Kan ze haar hoofd wel genoeg bij haar werk houden? Kan ze überhaupt alles wat er speelt het hoofd bieden?

Ik had heel erg veel zin in deze thriller, want ik weet dat het altijd heerlijk wegleest en superspannend is. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik bij dit deel even moest inkomen… Het was in het begin een beetje véél allemaal: de zaak, een dagboek, een stalker, een oude vijand… Ik was af en toe een beetje de kluts kwijt en het haalde de vaart er wat uit (en tegelijkertijd las het wel ouderwets vlot door de fijne korte hoofdstukken ). Maar gelukkig was het zeker wel boeiend genoeg – ik ben ook gewoon gek op Kim Stone – en ik wilde dolgraag weten waar het allemaal heen zou gaan. En het verhaal werd ook vlotter en stééds spannender. Uiteindelijk was het gewoon weer super meeslepend en onwijs spannend en was er gewoon geen stoppen meer aan! Het is een intens verhaal, voor Kim die van alles voor haar kiezen krijgt, werk en privé, maar ook voor mij als lezer omdat er zoveel gebeurde en ik naarmate het verhaal vorderde steeds meer werd meegezogen het boeiende verhaal in. Pffff… Lekker hoor!  Met een heel tevreden gevoel heb ik het boek dichtgeslagen! Op naar méééééééééér graag! Ik ben benieuwd naar wat Kim Stone nog meer gaat beleven. Er zijn gelukkig nog wel een aantal delen te vertalen! 

Maar deze moordenaar gaf niets weg. Eén enkele steekwond bij beide slachtoffers. Het was karakterloos doden, bijna banaal. De moordenaar probeerde haar niets te vertellen.

Bloedlijn 
ISBN 9789022591697 – Uitgever: Boekerij – 368 pagina’s – Verschenen: november 2022 – Vertaald door: Textcase – Deel 5 in de Kim Stone-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.