Elandeiland 2: De boswolven – Alex Milway

Het was nooit saai op Elandeiland. Leven in de wildernis was soms hard werk, en er moest altijd wel iets gebeuren.

Korte inhoud 
“Op Elandeiland verveel je je nooit. Of het nou mooi weer is of het regent dat het giet, er moet altijd van alles gebeuren. Rosa en Nan zijn juist een grotere hut aan het bouwen als het enorm begint te stormen. Allerlei dieren komen bij hen schuilen. Dat geldt ook voor een onverwachte bezoeker: een wolvenwelp.

Het wolfje lijkt absoluut niet op de grote, gevaarlijke boswolven met slagtanden waar Rosa van die angstaanjagende verhalen over heeft gehoord. Toch zal ze moeten ontdekken bij wie dit jonge dier thuishoort.

Durft Rosa echt naar de wolven te gaan waarover van die vreselijke dingen worden verteld? En wat moet ze doen als het welpje niet bij hen hoort?”

Rosa opende de deur naar de storm opnieuw.
Op de rotsachtige veranda zat, koud en alleen, een piepklein wolvenwelpje.

Mijn mening 
Wat genoten we van het eerste deel van deze nieuwe serie van Hotel Flamingo-auteur/illustrator Alex Milway! We hadden dus ook heel erg veel zin in dit tweede avontuur van Rosa en oma Nan in de wildernis van Elandeiland, ik moest hem meteen gaan voorlezen! 

Rosa woont bij haar oma Nan op Elandeiland, in een blokhut midden in de wildernis, tussen de (bevriende) dieren. Als ze bezig zijn de hut uit te breiden, zodat Rosa een eigen slaapkamer heeft, steekt er een storm op. Voor ze het weten zit de hut vol met dierenvrienden die komen schuilen; Albert de Eland, Biggetje de dwerguil, meneer Hibberdie de beer. En dan staat er opeens een wolvenwelpje voor de deur, verkleumd en angstig…
Rosa zou het schattige welpje, dat niet lijkt op de gevaarlijke wolven die ze kent van verhalen, het liefst bij zich houden, maar Nan legt haar uit dat het welpje toch echt zijn roedel nodig heeft om op te groeien. Ze gaan na de storm in de Stofbossen – nieuw gebied voor Rosa – op zoek naar de wolven. Zullen ze de ouders van het welpje vinden? En is dat niet levensgevaarlijk?

Wat hebben we met zijn drietjes weer zitten genieten van dit avontuur!
De omgeving waarin het verhaal zich afspeelt, die prachtige wildernis van Elandeiland, is zo geweldig! Ik zou er zelf wel willen wonen! En zo mooi ook dat er ook meteen dingen als natuurbehoud aangehaald worden in het verhaal én achterin het boek door de auteur (Bossen & Megafauna), een superleuke manier om een heerlijk fictieboek ook meteen een beetje leerzaam te maken.
En de personages zijn ook zó ontzettend leuk! Rosa die zich al helemaal thuisvoelt op Elandeiland, maar ook nog zoveel te ontdekken heeft, oma Nan die het eiland op haar duimpje kent en overal dierenvrienden heeft zitten, Albert de Eland die vaak met zijn kop door het raam van de blokhut komt buurten, Biggetje de dwerguil-waakuil die moediger is dan hij denkt, schattig wolvenwelpje Tak, Hog de egel die het bos onderhoudt, Titan de grote bizon met het kleine hart… Etc. Met samenwerken komen ze heel ver, hoe verschillend ze ook zijn!
We leefden mee met Rosa, die eigenlijk geen afscheid wil nemen van Tak, met Hog die zijn bos-werk niet meer durft te doen omdat er ‘gevaarlijke’ boswolven rondsluipen, voelden de spanning van de zoektocht naar de wolven (zijn ze echt zo eng? Nee, natuurlijk… ) en of ze echt de roedel van Tak aantreffen… Een heerlijk spannend en lief avontuur in de wildernis weer dus! Smaakt zeker naar meer!!  Wat een fijne serie!
(Wat wij in dit deel alleen een beetje minder vonden, waren wat namen. Tak vonden we stom klinken, dus die noemden we Stick zoals in de Engelse versie, en Titan en Hog spraken we ook op zijn Engels uit, dat klonk fijner… )

‘Haar ouders kunnen haar dingen leren waar wij geen weet van hebben. Dit wolfje heeft haar roedel nodig.’
Rosa begreep het, maar ze wilde het niet.

De boswolven 
ISBN 9789047713463 – Uitgeverij Lemniscaat – 168 pagina’s – Verschenen: oktober 2022 – Vertaald door: Jesse Goossens – Deel 2 in de Elandeiland-serie – Leeftijd: 7+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.