Het laatste feest – Clare Mackintosh

Als de mist begint op te trekken, gilt er een vrouw. (…)
Vanuit de mist komt een man drijven.
Op zijn buik, en heel overduidelijk dood.

Korte inhoud 
“De vakantiehuizen die Rhys Lloyd bezit aan de rand van het meer zijn een succes en op oudjaarsavond heeft hij het hele dorp uitgenodigd om champagne te drinken met hun rijke nieuwe buren. Maar rond middernacht drijft Rhys dood in het ijskoude meer.
Op nieuwjaarsdag heeft rechercheur Ffion Morgan een dorp vol verdachten. Het kleine dorp is haar thuis, dus de verdachten zijn haar buren, vrienden en familie, Daarbij heeft Ffion zelf ook zo haar eigen geheimen.
De leugens stapelen zich op en al snel is de vraag niet wíe Rhys dood wilde hebben maar wie hem uiteindelijk heeft vermoord…”

Hij hoopt vurig dat dit een onopzettelijke verdrinking zal blijken te zijn, want Ffion Morgan lijkt hem een lastige tante.

Mijn mening 
Een nieuwe thriller van Clare Mackintosh! En een eerste deel van een serie, altijd leuk!

De Welshe rechercheur Ffion Morgan (30, gescheiden, woont weer bij haar moeder en tienerzusje) moet samenwerken met de Engelse rechercheur Leo Brady (36, vechtscheiding, krijgt zoontje amper te zien) als op Nieuwjaarsdag het lichaam van Rhys Lloyd aan komt drijven aan de kant van het dorp waar Ffion woont, op Llyn Drych/Mirror Lake. Hij gaf de avond ervoor nog een groot feest aan de Engelse kant van het meer, waar hij The Shore bezat – vijf luxe vakantiehuizen, waar hij er in een van verbleef met zijn gezin.
De kennismaking tussen Ffion en Leo verloopt wat stroef (als ze elkaar al soort van blijken te kennen), maar ze zullen hun krachten moeten bundelen om erachter te komen wie Rhys vermoord heeft. Verdachten hebben ze genoeg… Aan de kant van The Shore blijkt er van alles te broeien, maar aan de kant van het dorp Cwm Coed waren ze ook lang niet allemaal blij met Rhys…
Geheimen en leugens moeten ontrafeld worden en schone schijn moet worden doorgeprikt… Oók bij Ffion, die zelf niet helemaal eerlijk is…

Dus het is echt zo: Rhys Lloyd is dood. Hij is echt dood.
Godzijdank.

Ik word altijd wel enthousiast van politie-series (zou overigens niet kunnen kiezen tussen series en losstaande verhalen!), dus ik was blij dat dit eerste deel van een nieuwe serie veelbelovend bleek te zijn!
Ik moet wel eerlijk zeggen dat het eventjes duurde voor het verhaal me helemaal in zijn greep had en dat kwam doordat er echt héél veel verdachten en dus personages voorbij kwamen. In het begin had ik echt af en toe even zoiets van ‘hûh, wie was dit ook alweer??’. Maar het wende, ik kreeg de smaak (namen) te pakken en toen vond ik het weer heerlijk dat er vele motieven waren om Rhys dood te willen hebben! Wat een intriges allemaal… Je verdenkt bijna iedereen die voorbijkomt. En dan nog wist Clare me te verrassen met de afloop van het verhaal!! Fijn.
Je leest het verhaal vooral vanuit de superleuke hoofdpersonen Ffion en Leo (fijne chemie tussen die twee en Ffion is lekker sarcastisch ) die de zaak nu behandelen en daarnaast vanuit een lading verdachten/buren The Shore, tijdens de gebeurtenissen voorafgaand aan die noodlottige Oudjaarsnacht. Zo leer je ze kennen en ontdek je wat ze allemaal tegen Rhys hadden… Leuk ook die haat en nijd tussen the Welsh en the English, haha!
Na het even moeten wennen vond ik het echt een hele fijne en pakkende thriller, heerlijk spannend en meeslepend en zeker weten naar meer smakend!

Leo weet niet hoe Rhys Lloyd is overleden, maar dit weet hij wel: onder de fraaie façade van The Shore ligt een totaal ander verhaal.

Het laatste feest 
ISBN 9789026162558 – Uitgeverij De Fontein – 400 pagina’s – Verschenen: september 2022 – Vertaald door: Lia Belt – Deel 1 in de Rechercheur Morgan-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.