Het leugenspel – Clare Mackintosh

‘Jullie hebben allemaal een geheim,’ zegt Roxy. ‘En jullie hebben jullie uiterste best gedaan om dat voor jullie vrienden en familie te verbergen. (…) Jullie strijden niet alleen om geld, maar ook om jullie geheim te bewaren. Jullie strijden om ontmaskering te voorkomen.’ 

KORTE INHOUD 
“In de bergen van Wales gaat een spraakmakende realityshow van start. De deelnemers hebben ieder een geheim dat ze koste wat kost verborgen willen houden. Dan verdwijnt een van de deelnemers spoorloos. Rechercheur Ffion Morgan moet wat ze van de show gezien heeft vergeten en uitzoeken wie deze mensen werkelijk zijn, wetende dat ze geen van hen kan vertrouwen.

Wanneer er uiteindelijk zelfs een moord wordt gepleegd, weet Ffion dat al haar verdachten een alibi hebben. . . én een geheim dat het waard is om voor te doden.”

Ffion stelt zich Ryan op de berg voor, doodziek van schaamte die door iemand anders is veroorzaakt. Hij wordt inmiddels zesendertig uur vermist en hoe meer tijd er verstrijkt, hoe kleiner de kans is dat hij levend wordt gevonden.

MIJN MENING 
Het eerste deel in de Rechercheur Ffion Morgan-serie vond ik zeker naar meer smaken, dus ik keek erg uit naar dit tweede deel!

Op Pen y Ddraig (‘Dragon Mountain’) bij Cwm Coed wordt een realityshow opgenomen, ‘Exposure’. Zeven deelnemers worden in hun kamp, afgesloten van de wereld, blootgesteld aan de natuurelementen. Maar, zo blijkt als de opnames eenmaal begonnen zijn, eigenlijk draait het meer om ontmaskering voorkomen… Want iedere deelnemer heeft een groot geheim. Wiens geheim zal als eerste onthuld worden? Welke levens zullen verwoest worden?
De volgende dag blijkt een van de deelnemers verdwenen te zijn. En het is aan rechercheur Ffion Morgan en haar collega’s om de wanhopige man te vinden. Als er later zelfs een moord gepleegd wordt, zullen ze alles op alles moeten zetten om leugenaars te ontmaskeren en geheimen bloot te leggen. Iedereen lijkt een alibi te hebben, maar wie is er nou echt te vertrouwen?
Wiens geheim was zo ondraaglijk groot dat diegene ervoor moest doden?

Wat was het fijn om weer in die mooie omgeving te zijn daar op de grens van Wales en Engeland, in die prachtige natuur en met die heerlijke hoofdpersonages! Rechercheur Ffion Morgan is lekker tegendraads, heeft soms moeite werk en privé gescheiden te houden (ze werkt in het dorp waar ze opgegroeid is, kent iedereen), en heeft een geweldige (vreselijke ) hond waar ik vaak om moest lachen! Haar band met brigadier Leo Brady (uit Cheshire) waar ze weer mee samen moet werken is ingewikkeld, wat ook weer leuke situaties oplevert. En dan die Leo die maar niet van zijn ‘stalker’ afkomt, heerlijk! Heel erg fijn als er naast spanning ook humor in een verhaal zit!
Naast deze twee hoofdpersonen komen ook veel andere perspectieven aan bod, wat ik al gewend was van het vorige boek. Allemaal van belang voor het verhaal. Zo komen ook de deelnemers van Exposure aan bod en kom je o.a. te weten wat ze écht meegemaakt hebben daar in het kamp (geloof niet alles wat je op tv ziet…). Zo wordt langzaam het hele plaatje compleet, al is dat natuurlijk pas aan het einde. Iedereen had zo zijn redenen om het moordslachtoffer te haten, maar wíé is over de streep gegaan? Wiens geheim was het waard om voor te moorden??
Ik heb genoten van deze heerlijke politiethriller! Ik baalde er echt van dat ik hem uit had. Fijne spanning erin, lekker gespannen sfeertje met al die leugens en manipulatie en daarnaast die humor en die fijne personages. Wat een heerlijke serie! Op naar deel 3 graag!! Ik ben heel benieuwd hoe het verdergaat met Ffion (en Leo)!

‘Ik wilde je alleen vertellen dat je niet moet geloven wat je op de televisie ziet. (…) De show draait om het ontmaskeren van de leugens van de deelnemers. Maar je moet weten dat Miles de grootste leugenaar van allemaal is.’ 

Het leugenspel 
ISBN 9789026162596 – Uitgeverij De Fontein – 304 pagina’s – Verschenen: augustus 2023 – Vertaald door: Corry van Bree – Deel 2 in de Rechercheur Morgan-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.