De Eetswitch – Anki Willemsen

De Eetswitch leert je hoe je kunt switchen naar een voedzamer eetpatroon. (…) Geen eetregels, geen moeilijke ingrediënten en geen uren in de keuken staan.

Korte inhoud 
“Wil jij voorgoed overtollige kilo’s kwijt? En het liefst op een simpele, leuke en vooral lekkere manier, waarbij je nog steeds mag blijven genieten van chocolade, frietjes en taart? Anki Willemsen haar Lazyfitgirl Methode is dé manier waarop het kan. En ze belooft je, het is niet ingewikkeld, niet duur, maar wel lekker en absoluut life changing!

Dit is geen gewoon kookboek. Of gezond receptenboek. Dit is een boek waarin Anki je leert hoe jij kunt eetswitchen naar een voedzamer eetpatroon. Vanaf nu ben je klaar met diëten en calorieën tellen. Naast vetverlies gaat dit boek je nog veel meer keuzes brengen. Met ruim 75 heerlijke recepten en richtlijnen om voedzamere keuzes te maken, gewoon in de supermarkt, was blijvend afvallen nog nooit zo simpel. Anki neemt je in 6 Eetswitch-stappen mee naar een gezonde lifestyle. Jij bent het volgende succesverhaal!”

Met de 6 Eetswitches (…) ga je langzaam een nieuw eetpatroon samenstellen dat je kunt volhouden.
Zo ontwikkel je een nieuwe leefstijl waarmee je succesvol zult afvallen zónder dieet. 

Mijn mening 
Ik hou ervan om boeken over voeding (en niet-diëten ) te lezen en me te laten inspireren om betere keuzes te maken, keuzes die haalbaar zijn en zonder voedingsgroepen uit te sluiten. De Lazyfitgirl Methode van Anki Willemsen staat voor ‘afvallen zónder dieet’ en haar boek, De Eetswitch, sprak me dus meteen aan! Erg leuk dat ik hem mocht ontvangen om te lezen en bespreken.

In het boek word je in 10 hoofdstukken meegenomen in wat de Lazyfitgirl Methode inhoudt, waar je daarbij op let, wat voor Eetswitches je kunt maken om een voedzamer eetpatroon aan te leren (6 stuks, o.a.: meer volkoren producten, verminder vetten, minder toegevoegde suikers…) en waarom dat is, er komt een stukje mindset aan bod en daarnaast krijg je v.a. pagina 60 vooral een hele lading lekkere recepten – ontbijt, lunch, avondeten, snacks – die passen bij de Methode. Ook zit er achterin een handige lijst met supermarktrichtlijnen (geen regels) zodat je weet waarop je kunt letten bij het boodschappen doen.
Er wordt af en toe ook verwezen naar de website voor aanvullende informatie (al vond ik het boek al heel helder).

Ik vond de Lazyfitgirl Methode al heel aantrekkelijk klinken en nu ik dit boek gelezen heb weet ik dat ik het ook echt een aansprekende methode vínd!  Afvallen zónder dieet, niet minder eten maar slimmer, met BG’s (Bewust Genietmoment, zónder schuldgevoel en niet als beloning). Eigenlijk voelt wat Anki Willemsen beschrijft al heel erg logisch en passend voor me, eigenlijk weet ik best wel wat de betere keuzes zijn (nu nog écht maken ), maar het is onwijs fijn om weer even met je neus op de feiten gedrukt te worden en weer even wat beter na te denken (aan de hand van alle handige tips), i.p.v. op de automatische piloot doorgaan. En er zitten ook zeker wat recepten bij die ik wil gaan uitproberen! (broodje zoet-pittige pulled chicken, banaan-appelmoesbrood, cranberry-mueslirepen, chocoladecake… )
Ik vind dit een hele fijne, helder uitgelegde en hele vriendelijke methode. Geen dieetgevoel, geen harde regels, geen verboden, gewoon gezond verstand en duidelijke keuzes (switches). En het boek is ook heel fijn leesbaar en prachtig vormgegeven. Kortom: een heel aantrekkelijk geheel!

Eetswitchen is niets anders dan een product vervangen voor een voedzamere optie.

Blijf in alle gevallen liefdevol naar jezelf toe.
Dat begint bij de gedachten die je kiest. Bij de taal die je gebruikt en bij hoe jij jezelf op waarde schat.

De Eetswitch 
ISBN 9789083223001 – Uitgever: Lazyfitgirl Methode – 224 pagina’s – Verschenen: mei 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.