Levi leest: De magische bieb 2: De jacht op de frobbels – Femke Dekker & Mark Chambers

Wilgje gelooft niet dat het echt is.
Ook al beweert Jonas van wel.
Het is geen magie.
Ook al zegt Stan dat.

Korte inhoud 
“Hé? Dat is vreemd! Er missen opeens allerlei letters in de boeken. Al snel ontdekken de drie vrienden dat kleine, magische wezentjes de letters opeten. De boeken zijn in gevaar! Ze moeten snel uitvinden wat er aan de hand is, voordat het te laat is. Maar… wel stiekem, hè? Want Meneer Vrolijk, de vreemde bibliothecaris, mag niet weten dat Jonas, Wilgje en Stan alwéér allerlei geheimen onderzoeken in de bieb!”

‘Wat ben jij?’ vraagt Wilgje.
Opeens ziet ze er nog één. (…)
Het worden er steeds meer!
Wat gebeurt er?
Waar komen die beestjes vandaan?

Levi (8) leest 
Levi en ik lazen allebei dit tweede deel in de Magische bieb-serie, een Billy Bones Bazen* boek (super leuke verhalen voor beginnende lezers die al lekker kunnen lezen, zonder AVI-niveau eraan vastgeplakt.) 
Ik vond dit weer een heel erg leuk verhaal! Over vriendschap, samenwerken en magie… Wat voor magische wezens gaan we nog meer tegenkomen in die gave bieb?
Dit is wat Levi erover te zeggen heeft:

Was je blij toen het boek binnenkwam? 
JA! Ik ben het boek meteen gaan lezen!!

Waar gaat het boek over? 
Over Wilgje die bij een magische muurschildering van een struik, in de Magische bieb, onderzoek wil doen, stiekem. Soms lijkt die struik wel echt! En er komen monstertjes uit als zij gaat kijken… En dan verdwijnen er letters uit biebboeken!

Wat vind je van het verhaal? 
Heel, heel, heel erg leuk!  Omdat het over monstertjes gaat en magie! En omdat Wilgje, Jonas en Stan het stiekem willen oplossen, zonder dat de baas Meneer Vrolijk iets merkt…

Wat vind je van de illustraties? 
Mooi, omdat ze mooi laten zien hoe de bieb eruitziet en alles wat er gebeurt. En het zijn gewoon hele mooie kleurrijke plaatjes!

Hoe vind je het verhaal lezen? 
Goed, makkelijk, ik had het boek best snel uit. Ik kwam heel soms wel een moeilijk woord tegen, maar door verder te lezen wist ik dan wel wat er stond.

Heb je zin in meer boeken over de Magische bieb? 
JAAAA!!!! Ik ben wel heel benieuwd wat er nog meer voor monsters of magische wezens uit die magische struik kunnen komen!

Veel leesplezier!
-X- Levi (& Judith)

Het lijkt wel of het eet!
Wilgje spert haar ogen open.
Het beestje knaagt aan het boek!
Wilgje kijkt nog eens goed.
Dat monstertje eet de letters op!

*Uitgeverij Billy Bones: “Billy Bones Bazen-boeken zijn avonturen die kunnen worden voorgelezen, die je samen óf lekker zelf kunt lezen. Alle verhalen hebben korte hoofdstukken en zinnen om lezen makkelijker en leuker te maken. Kies jij voor actie en humor of voor magie en vriendschap? Met Billy Bones Bazen word jij lezen de baas!

De magische bieb: De jacht op de frobbels
ISBN 9789030508540 – Uitgeverij Billy Bones – 104 pagina’s – Verschenen: mei 2022 – Illustraties: Mark Chambers – Deel 2 in de Magische bieb-serie – Leeftijd: 7+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.