Het verkeerde meisje – Angelique Haak

Ik was, zoals ze dat zeggen, op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats. (…) Nu vind ik werkelijk álles aan dat zinnetje verkeerd. Ik was op de juiste tijd op de juiste plaats!

Korte inhoud 
“Op een ochtend wordt Amelie van haar fiets getrokken door een man met een angstaanjagend masker op. Hij sluit haar op in een donkere ruimte. Amelie snapt niet waarom de ontvoerder juist háár moest hebben. Is het hem te doen om losgeld van haar rijke vader? Speelt haar dubieuze bijna ex-echtgenoot Vince een rol in het geheel? Of heeft haar ontvoerder zich vergist en is zij simpelweg het verkeerde meisje?”

Verkeerde tijden en plekken bestaan niet.
Verkeerde mensen wel.

Mijn mening 
Ik hou van de thrillers van Angelique Haak, dus keek ontzettend uit naar deze nieuwe! Wat ziet dit boek er gaaf uit, hè?! Zo knallend geel met bloedrood (met óók geel op snede)! 

Amelie wordt op weg naar haar werk van haar fiets getrokken en ontvoerd. Ze komt bij in een donkere kamer… Wie heeft haar ontvoerd? Wat wil de dader van haar? Haar vader heeft geld, gaat het om losgeld? Haar bijna ex-man heeft schulden en wil niet van haar scheiden, heeft hij er iets mee te maken?? Of is Amelie het verkeerde meisje? Na een paar dagen komt er namelijk nog een meisje de donkere kamer in…

En daarom zal ik je mijn verhaal vertellen. (…) Ik wil je laten zien wat ik al vroeg van de beste leerde te zijn: een onvervalste pathologische leugenaar met een waar killerbrein.

Pfff, wat was dit een onwijs spannend verhaal! Van begin tot eind werd ik er helemaal in meegesleurd. Het was zo spannend en het las zo lekker vlot, dat ik alleen maar door, door, door wilde met lezen.
Je leest het verhaal vanuit Amelie in het nu, wat ze allemaal meemaakt, en hoe ze terugdenkt aan haar jeugd en haar huwelijk. Zo leer je haar langzaam beter kennen, maar begin je ook een beetje te twijfelen aan haar geestelijke gezondheid… Nog spannender, want kun je haar als verteller vertrouwen?
Daarnaast lees je in de cursieve hoofdstukken het dagboek het bizarre levensverhaal van een duidelijk getroebleerd persoon, die met een gestoorde vader voorbestemd was ‘een onvervalste pathologische leugenaar met een waar killerbrein’ te worden. Wie is het? Is het de ontvoerder? Komt er nog een twist? Wat is de connectie met Amelie? Of is zij idd ‘het verkeerde meisje’???
Echt ontzettend spannend en boeiend, met heftige gebeurtenissen en met een continu dreigend sfeertje, brrr. En als je dan denkt te weten hoe het zit en hoe het gaat aflopen… NEE! Dan komt er idd nog wel een lekkere verrassende twist (of meer? ) aan het geheel en zit je weer op het puntje van je stoel!
WOW, wat een heerlijke thriller! Ik heb er zo enorm van zitten genieten. Balen dat het boek uit was… Nu maar weer verheugen op Angelique’s volgende!

Als ik het verkeerde meisje ben, en mijn ontvoerder mij niet nodig heeft, zal hij me nooit laten gaan.

Het verkeerde meisje
ISBN 9789461096159 – Uitgever: De Crime Compagnie – 350 pagina’s – Verschenen: 20 juni 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.