Onbreekbaar – Marieke Damen

Een blinde paniek schiet door me heen. Wat gebeurt er? Waar ben ik in vredesnaam terechtgekomen?

Korte inhoud 
“Alexandra is een succesvolle zakenvrouw, maar in haar relatie met Maarten niet meer gelukkig. Ze besluiten een pauze te nemen om uit te zoeken wat ze nog voor elkaar voelen. Alexandra vertrekt met hun zoontje Max naar hun vakantiehuis aan de rand van de Veluwe. Al snel na aankomst wordt ze ontvoerd; Max blijft alleen in het huis achter…
Demi is een tiener vol toekomstdromen. Totdat ze zwanger raakt. Na een consult bij de abortuskliniek wordt ze klemgereden en in een busje gesleurd…
Alexandra en Demi kennen elkaar niet, maar worden samen gevangengehouden in een kamer die ze de ‘papegaaienkooi’ gaan noemen. Wie houdt hen daar? Waarom? En kunnen ze nog ontsnappen?”

No way, ik zal me als altijd sterk houden, en zoeken naar een manier om hém te breken. Ja, dat is mijn volgende tactiek. Ik zal gewoon wéér opstaan.
Onbreekbaar. Dat ben ik.

Mijn mening 
Ik had heel veel zin in een thriller en de vorige van Marieke Damen, haar debuut Stilleven, vond ik érg goed, dus ik verheugde me op het lezen van deze nieuwe psychologische thriller!  (En hij stelde niet teleur…)

In het eerste deel wordt succesvolle zakenvrouw Alexandra ontvoerd uit het vakantiehuisje waar ze met haar baby Max verbleef, omdat zij en haar man een relatiepauze hadden ingelast. Max blijft achter… Wie is haar ontvoerder? Waarom werd Alexandra het slachtoffer? Is ze zo onbreekbaar als ze denkt te zijn, of is ze stiekem al gebroken?
Demi (16) is per ongeluk zwanger geraakt en als ze na een eerste afspraak bij de abortuskliniek vertrekt, wordt ook zij ontvoerd. Ze komt bij Alexandra in de kamer terecht en ook zij moet af en toe naar de ‘papegaaienkooi’ toe om gestraft te worden. Waarom Demi en Alexandra? Wat verbindt hen met elkaar? Kunnen ze samen een manier bedenken om te ontsnappen?

Het verhaal begint met een prikkelende proloog en daarna een heel spannend eerste deel, waarin Alexandra en Demi ontvoerd worden, straf ondergaan in wat ze de ‘papegaaienkooi’ noemen, een gruwelkamer, en elkaar leren kennen. Je komt er vervolgens langzaam achter wat Demi’s verhaal is, wat Alexandra’s dramatische verhaal is (Maar kan Demi haar wel helemaal vertrouwen? Ook Alexandra lijkt niet helemaal psychisch in orde…) en leest naast hun perspectieven ook die van ene Jacob, een hele vreemde jongen, en wat zijn verhaal is. Spannend die verschillende perspectieven, want zo leer je meerdere personages goed kennen en zijn er verschillende verhaallijnen die uiteindelijk gaan samenvallen.
Dat tweede deel, meer over wat voorafging aan de ontvoering, is wat minder spannend, maar zeker niet minder boeiend! Het verhaal bleef me ontzettend in zijn greep houden. En daarna wordt het verhaal gewoon echt weer retespannend! Zenuwslopend gewoon… Hoe gaat dit aflopen??? En wat is er nou precies gaande???
Ik vond dit echt een superfijne thriller! Een heel sterk verhaal en met wendingen die ik niet had zien aankomen, heerlijk. Na haar topper van een debuut, heeft Marieke Damen het gewoon weer gedaan! Een boek om in één op-het-puntje-van-je-stoel ruk uit te lezen.

Ik wil niet blij zijn, maar het is zo fijn dat ik niet meer alleen ben. Dat ik kan praten met iemand van wie ik niets te vrezen heb. Demi kan mij op de been houden, Demi is mijn redding.

Onbreekbaar 
ISBN 9789402709568 – Uitgever: HarperCollins Holland – 368 pagina’s – Verschenen: mei 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.