#zomerlezen 3x NL Thriller


Van #ikleesthuis (doe ik nog steeds hoor ) naar #zomerlezen, want het is zomer!  Ik las de afgelopen tijd 3 fijne Nederlandse thrillers, heerlijk in de tuin. Vandaag deel ik ze met jullie:
(als je op de titels klikt kom je bij de boekinformatie op de website van de uitgeverij)

Ik stond te trillen op mijn benen, terwijl ik tegen de auto aan leunde.
Waar in godsnaam was Norbert mee bezig?

Onderschat – Marijke Verhoeven
Ik geniet altijd heel erg van de thrillers van Marijke Verhoeven, zo erg zelfs dat ik deze iets te lang heb laten liggen omdat ik hem niet alweer uit wilde hebben!

Marcia is getrouwd met zakenman Norbert, maar ze is al een hele tijd niet meer gelukkig met hem en heeft een verhouding met journalist Gabriel.
Op een dag komt er een duister type naar Marcia toe die haar zegt dat ze met zijn baas moet gaan praten, aangezien hij Norbert maar niet te pakken krijgt. Marcia weigert uiteraard en heeft geen idee waar dit over gaat, maar ze blijven haar lastigvallen. Waar is Norbert mee bezig? Kent ze haar man überhaupt wel? Weet Gabriel meer? Het is de start van een achtbaan aan gebeurtenissen, waarbij Marcia niet meer weet wie ze kan vertrouwen…

Zoals ik gewend ben van Marijke was dit weer een lekker vlot lezend en meeslepend verhaal, vol spanning en met een heerlijk zwoel tintje. Je denkt steeds dat het voor Marcia niet erger kan worden, maar dan heb je het toch mis! Je vraagt je de hele tijd af wat er nog gaat gebeuren en hoe het nou allemaal precies zit…
Heel af en toe vond ik het verhaal ietsje te langdradig, maar over het algemeen vond ik het echt wel een hele fijne thriller met een lekker spetterend einde. Op naar de volgende Marijke Verhoeven!

Ze had nog geen idee wat er precies speelde maar ze kon niet langer negeren dat in dit pittoreske zonnige dorp met zijn witgepleisterde kubushuisjes iets heel naars aan de hand was.

Tarifa – Kiki van Dijk
De fijne thrillers van Kiki van Dijk nemen je altijd even mee op vakantie naar een zonnig of besneeuwd oord (waar je dan uiteindelijk liever niet geweest was ). In dit geval: Tarifa, Zuid-Spanje.

Alex en Liv hebben een succesvol bedrijf dat festivals organiseert. Ze besluiten voor de zomerdrukte losbreekt nog even met hun zoon Pepijn (15) te gaan relaxen in Tarifa; zon, zee, surfen, cocktails…
Maar dan komt Pepijn de eerste nacht daar niet thuis van de beachbar. Spoorloos verdwenen… En zijn verdwijning zet een reeks van dramatische gebeurtenissen in werking. Liv komt erachter dat Tarifa niet alleen maar zon en zaligheid is. Wat is er allemaal gaande daar? En wie kan ze vertrouwen?

Ik moet eerlijk zeggen dat het eventjes duurde voor ik echt gepakt werd door het verhaal, ondanks dat het heerlijk vlot leest, maar toen ik er eenmaal in zat werd het ook zo spannend dat ik het boek niet meer weg kon leggen!
Wat Liv niet allemaal meemaakt! De beklemmende sfeer van het verhaal is tastbaar, je leeft ontzettend mee en hoopt toch nog op een eind goed al goed.
Uiteindelijk toch weer een topthriller van Kiki van Dijk!

Twintig jaar hebben we weggegooid. Twee decennia waarin we niet ons sprookje leefden zoals we aan elkaar hadden beloofd.

Stilleven – Marieke Damen 
De indringende cover van deze debuutthriller grijpt meteen de aandacht! Is het verhaal net zo beangstigend?

Monica, kunstenares, heeft 20 jaar geen contact gehad met haar zus Manuela, maar nu neemt Manuela contact met haar op om een schilderij te laten maken. Zullen ze eindelijk weer samen zijn? En net zo hecht als ze vroeger waren, in hun moeilijke jeugd met een gewelddadige vader en schim van een moeder?

Je leest hoe de getroebleerde Monica zich in het heden aan het voorbereiden is op de hereniging met haar zus en daarnaast leer je langzaam hun traumatische verleden kennen. Wat is er misgegaan tussen de zussen? En waarom zou Manuela nu ineens weer contact zoeken?
Monica is duidelijk niet in orde en je vraagt je af of ze geen spoken ziet. De sfeer in dit spannende verhaal is dan ook behoorlijk beklemmend! Je voelt dat er iets afschuwelijks aan moet komen (in heden en/of verleden), maar wat dat gaat zijn… Is Monica een betrouwbare verteller?
Wat is dit een sterk debuut! Meeslepend, spannend & beangstigend. Ik heb ervan genoten!

Gaan deze Nederlandse Topthrillers op jouw leeslijst?
-X- Judith

4 thoughts on “#zomerlezen 3x NL Thriller

 1. Stilleven van Marieke Damen lijkt me wel leuk 🙂 Ik denk dat deze thriller vroeg of laat in Kobo Plus staat.
  Is die van Marijke Verhoeven niet al eens eerder verschenen?

  1. Die van Marijke is idd een herschreven versie van een oude thriller (ooit bij andere uitgeverij verschenen). Denk dat jij Stilleven ook wel kan waarderen ja! <3

 2. Bedankt voor deze prachtige leestips. Ik zet ze op mijn lijstje.
  Ik kom voor het eerst op je blog en ik vind het super leuk en overzichtelijk. Erg inspirerend.
  Liefdevolle groet
  En vooral heel veel leesplezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.