Opgesloten – Gillian King

Ik krimp ineen, mijn ogen wijd opengesperd terwijl de deur van de kamer openzwaait.
Een rilling trekt langs mijn ruggengraat omlaag.
Hij gaat me vermoorden. Ik voel het.

KORTE INHOUD 
“De zestienjarige Nora worstelt nog dagelijks met de vermissing van haar tweelingzusje Emma. Het is vier jaar geleden dat Emma van de aardbodem verdween. Elk jaar gaat Nora op die dag naar de plek in het bos waar de fiets van haar zus werd aangetroffen. Maar dit jaar is ze niet alleen. In de verte staat er een man naar haar te kijken en alles aan deze man zet haar zintuigen op scherp. De volgende dag ontvangt Nora een briefje. De man weet wat er met haar zus gebeurd is en vraagt Nora om hem te ontmoeten. Maar is het wel verstandig om met hem af te spreken? Wat als haar hetzelfde lot als haar zus te wachten staat?”

Ik voel me beroerd. Het is precies vier jaar geleden dat Emma op deze plek van de aardbodem verdween, maar het voelt als gisteren.

MIJN MENING 
Het eerste boek voor jongeren van Gillian King! Ik hou enorm van haar feelgood-romans, dus was héél erg benieuwd naar deze YA-thriller (14+) in de fijne Kluitman-novelle reeks!

Nora (16) heeft het heel erg moeilijk met de verdwijning van haar tweelingzus Emma, inmiddels precies vier jaar geleden. Ze kan maar moeilijk doorgaan met haar leven en wéét gewoon dat haar zus nog in leven is! Maar waar is ze?
Als ze op de plek is waar de fiets van Emma gevonden werd, ziet ze een vreemde figuur naar haar staren. Later ontvangt ze een briefje:

“Wil je weten wat er met je zus is gebeurd? Ga nu naar het bos. Loop naar de plek waar de fiets van je zus is gevonden. Kom alleen. Vertel niemand over deze brief. Als je dit negeert, zal je nooit de waarheid weten. Je krijgt slechts één kans.”

Nora weet dat het hoogst onverstandig is, maar ze móét antwoorden hebben! Ze vertrekt weer naar het bos én komt niet meer thuis… Waar ze nu in terecht is gekomen??

Dit kan niet waar zijn. Wat zijn dit voor regels? (…) Wat is dit voor gestoord gedoe? Waar ben ik in godsnaam beland?

Door de proloog waarin Nora ergens is en vreest voor haar leven, zit je meteen lekker in het spannende verhaal! Daarna ga je twee dagen terug in de tijd en krijg je het verhaal van Nora, die gewoon weet dat haar tweelingzus nog leeft, die vreemde man ziet, dat raadselachtige briefje krijgt en op het aanbod ingaat… En dan de creepy gebeurtenissen erna! Je kunt gewoon niet anders dan door, door, doorlezen!!! Wat is dit een onwijs pakkend en spannend verhaal! Ik heb echt op het puntje van mijn stoel zitten lezen. Lekker hoor! Ik heb genoten. In één ruk uit, er was geen andere optie, ik werd zo meegesleurd en leefde zo intens mee… Waar komt Nora in terecht? Wat is er met Emma gebeurd? Leeft ze nog? Gaat Nora ooit nog thuiskomen? Brrr…
Echt een kort maar zeer krachtig verhaal! En een perfecte Kluitman Novelle. Dit is mijn favoriete deel in de reeks tot nu toe! Wat ontzettend leuk om van een van je favoriete feelgood-auteurs te weten dat ze dit, een retespannend verhaal schrijven, dus óók heel erg goed kan! Heel erg gaaf! Kom maar op met meer van dit, Gillian!

Opgesloten 
ISBN 9789020654868 – Uitgeverij Kluitman – 112 pagina’s – Verschenen: juni 2024 – Leeftijd: 14+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.