Pip & Zilver 2: Avontuur in Parijs – Remco Volkers & Iris Boter

‘Een draadjesvleesstoofpotjesbezorgservicebedrijfje.’ Ze haalt even adem. ‘En jullie doen gezellig mee. Ik kan niet alles alleen.’ Tante Jet kijkt moeder en Justin doordringend aan.
Pip en Zilver wisselen een blik. Een bedrijf… Dit is hun kans om geld te verdienen voor een treinkaartje!

KORTE INHOUD 
“Pip en Zilver voelen zich steeds meer thuis in Americka. Justin heeft het huis verbouwd en ze beginnen met tante Jet, hun buurvrouw, een stoofpotjesbezorgservice. Toch begint het te kriebelen. Want ook al is Justin een goede ‘hulpvader’, de tweeling wil toch wel erg graag weten waar hun eigen vader precies uithangt. Het laatste wat ze hebben gehoord, is dat hij danser is bij een straatorkest in Parijs. Hun vader, een danser? Aangezien dit het enige aanknooppunt is, zit er voor de tweeling maar één ding op: naar Parijs gaan en daar goed zoeken. Hoe groot kan zo’n stad nou zijn…?”

‘Hoe komen we nou ooit in Parijs?’ roept ze uit, terwijl ze vragend haar handen in de lucht gooit.
‘Zo vinden we onze vader nóóit,’ zegt Zilver.

MIJN MENING 
Het eerste deel in deze leuke serie van Remco Volkers over tweeling Pip & Zilver vond ik naar meer smaken, dus blij dat ik deel 2 nu heb kunnen lezen én er een 3e deel komt!

Tweeling Pip en Zilver (bijna 10), hun moeder en hun ‘hulpvader’ Justin hebben hun draai wel een beetje gevonden in het dorpje Americka waar ze pas zijn komen wonen in het Grote Oude Huis. Justin heeft hun op instorten staande huis verbouwd, nu is het een Kleiner Nieuw Huis.
Ondanks dat ze heel blij zijn met hun hulpvader, zijn Pip en Zilver toch nog steeds wel benieuwd wat er nou met hun echte vader gebeurd is. Waarom ging hij ooit weg en waarom horen ze niets meer van hem? Zou hij echt in Parijs op straat dansen? Ze moeten erheen om hem te zoeken… Maar eerst geld bij elkaar zien te krijgen voor een treinkaartje! Dat zal door het gezamenlijke draadjesvleesstoofpotjesbezorgservicebedrijfje met buurvrouw Jet toch wel lukken? En hoe moeilijk kan het vervolgens zijn om hun vader te vinden?

Het plan van Pip en Zilver om te sparen met het draadjesvleesstoofpotjesbezorgen (wat zij op de fiets doen voor Tante Jet) voor een treinkaartje voor de Super Snelle Trein naar Parijs, om daar dan wel eventjes hun vader te vinden, tussen alle straatartiesten, klinkt heel simpel, maar is dat natuurlijk totaal niet, dat begrijp je als lezer al heel gauw… Heerlijk wat er allemaal gebeurt! Leugentjes stapelen zich op en met het geld wil het niet zo vlotten… Ze komen met wat hulp tóch in Parijs, maar spreken geen woord Frans en er zijn toch wel héél véél straathoeken waar artiesten optreden… Echt een zeer vermakelijk avontuur!! Wat heb ik veel zitten gniffelen tijdens het lezen! (Die Lijst met traktatie-eisen op school! En ze verblijven in Parijs aan de ‘Rue du Pèreperdu’, lol!!) Ik vloog echt door het verhaal heen en was heel erg benieuwd hoe het voor iedereen zou aflopen met deze bijzondere zoektocht vol grappige perikelen! Wat zullen ze vinden? En welke geheimen zullen er onthuld moeten worden?
Weer een fijn humoristisch en avontuurlijk verhaal! Vol leuke illustraties van Iris Boter. Meteen heel benieuwd naar deel 3, waarin er meer over de hulpvader bekend gaat worden!

Justin slaat het boekje open. Hakkelend probeert hij woordjes voor te lezen, maar ze snappen er niks van. ‘Noes,’ klinkt het. En: ‘Voes.’ Daarna komen ‘sievoeplet’, ‘bonsjoer’ en ‘un deu trwah’ en heel veel andere woorden voorbij. Maar wat ze allemaal betekenen?

Avontuur in Parijs 
ISBN 9789020672749 – Uitgeverij Kluitman – 160 pagina’s – Verschenen: oktober 2023 – Illustraties: Iris Boter – Deel 2 in de serie – Leeftijd: 8+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.