Parijs – Kiki van Dijk

Ze checkte haar telefoon. Nog steeds geen bericht van Abby. Wat had ze dan ook verwacht? Ergens hoopte ze dat Abby er inderdaad met een charmante Fransoos vandoor was gegaan…

Korte inhoud 
“Mika werkt als sportjournalist in Rotterdam en besluit op kerstavond naar Parijs te vertrekken. Ze maakt zich zorgen om haar tweelingzus Abby, die daar sinds een jaar woont, maar die ze al een paar dagen niet kan bereiken. In de besneeuwde lichtstad lijkt Abby van de aardbodem verdwenen.

Mika begint een wanhopige zoektocht en ontdekt een aantal onbekende kanten van haar zus, die een heel ander, gevaarlijker leven leidde dan Mika ooit had kunnen vermoeden. Als ze daarna een gruwelijke ontdekking doet, weet ze niet meer wie er uit het nieuwe leven van haar zus nog te vertrouwen is. En of ze zelf nog wel veilig is…”

Eigenlijk moest ze opgelucht zijn dat de politie aan het werk was gegaan. Maar het maakte Abby’s afwezigheid alleen maar echter. Te echt. Verdomme, waar zat ze nou toch?

Mijn mening 
Ik vind de thrillers van Kiki van Dijk altijd heerlijk, de ene keer een zomerthriller, de andere keer een winterthriller. Dit keer neemt ze ons mee naar winters Parijs, minder idyllisch dan je zou denken…

Mika’s tweelingzus Abby zou voor de kerstdagen vanuit Parijs, waar ze woont en werkt, naar Nederland komen, maar Mika krijgt al een paar dagen geen contact met haar. En dat is vreemd, want ze hebben bijna dagelijks contact! Mika voelt dat er iets mis is en vertrekt vlak voor Kerst naar Parijs.
Bij Abby’s appartement aangekomen, blijkt dat ze verdwenen is. Mika schakelt de politie in en doet ontdekkingen die haar leven op zijn kop zetten. Ze kende Abby kennelijk niet zo goed als ze dacht… Maar wie zit er achter haar verdwijning en wat is de reden? Wie van Abby’s contacten kan Mika vertrouwen?

Zoals ik gewend ben van Kiki van Dijk, leest ook deze thriller heerlijk vlot weg. Het verhaal is vanaf het begin erg meeslepend, en eenmaal begonnen met lezen wilde ik echt niet meer stoppen. Wat is er toch gebeurd met Abby? Klopt Mika’s gevoel dat er iets goed mis is? Wat voor geheimen had Abby voor haar tweelingzus? En daarnaast worstelt Mika ook met een dramatische gebeurtenis uit het verleden en twijfelt ze of ze wel tevreden is met haar huidige leventje (Abby ‘laat’ haar zien wat er nog meer mogelijk is…). Hoe gaat het allemaal aflopen? Ik leefde erg mee en de spanning en de vaart zit er lekker in de hele tijd! Door, door, door… tot je weet hoe het allemaal zit! 
Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik de ontknoping gedeeltelijk niet helemaal bevredigend vond, maar: dat doet niet af aan dat ik het verder wel gewoon een hele lekkere, sfeervolle Kiki van Dijk vond, goed voor een paar uur leesplezier en spanning! Ik heb weer genoten.  Op naar de volgende bestemming!

Parijs 
ISBN 9789401615990 – Xander Uitgevers – 288 pagina’s – Verschenen: november 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.