Remy leest: Kapitein Onderbroek (8) en de pedante plaaggeesten van de paarse plee-planeet – Dav Pilkey

Na een paar heftige ogenblikken van oranje lichtflitsen, röntgenstralen en door bliksem aangedreven wervelwinden, stopte de paarse plee eindelijk schuddend en sputterend en kwam hij met een schok tot stilstand.

Korte inhoud 
“Sjors en Harold belanden in een parallel universum! Het verschil: daar zijn zij en Kapitein Onderbroek ineens de slechteriken, en is meneer Krupp een held. En als ze het dan eindelijk lukt om weer terug te keren naar hun eigen wereld, nemen ze per ongeluk een stel slechteriken mee. Die moeten natuurlijk teruggestuurd worden, maar hóé?!”

Sjors en Harold hadden geen idee wat ze te wachten stond.

Remy (10) leest
Sjors en Harold reizen met hun paarse plee tijdmachine naar een andere dimensie waar alles het tegenovergestelde is van hun dimensie; hun gemene directeur meneer Krupp is daar een hele lieve meneer, Kapitein Onderbroek is daar een gemene slechterik en Sjors en Harold zijn ook heel gemeen.
Als ze weer terug willen gaan, gaan hun slechte versies mee! Hoe lossen ze dit op???

Ik vond dit weer een heel leuk en heel grappig boek. Het grappigste was dat de opa en oma van Sjors ook superhelden zijn, ze heten Boxerboy en Omoe Korset. Sjors en Harold hebben daar een strip over gemaakt.
Je moet wel echt het vorige boek/de vorige boeken gelezen hebben, dan is dit boek fijner lezen. Ik heb zelf het vorige deel er even bij gepakt…
Ik geniet er elke keer weer van om zo’n leuke graphic novel als deze te lezen. Ik hou van al die grapjes en kleurrijke plaatjes!
Ik heb meteen alweer zin in het volgende Kapitein Onderbroek verhaal!

Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)

Kapitein Onderbroek 8
ISBN 9789026156434 – Uitgeverij De Fontein – 176 pagina’s – Verschenen: februari 2022 – Vertaald door: Mariella Manfré – Deel 8 in de Kapitein Onderbroek-serie – Leeftijd: 8+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.