De Sterrensteen 3: De Wedstrijd van de Wonderwerkers – Kelly van Kempen

‘Om aandacht te vragen voor de opening van het kasteel, organiseer ik een wedstrijd: De Wedstrijd van de Wonderwerkers…’ 

Korte inhoud
“De burgemeester van Domperdal organiseert een groots televisiespektakel in het oude kasteel aan de rand van het dorp. Elfies moeder Petronella en andere ‘Wonderwerkers’ moeten met hun paranormale gaven indruk maken op de kijkers.

Elfie vindt het natuurlijk verschrikkelijk dat haar moeder meedoet. Wat zal iedereen wel niet zeggen als Petronella op tv allerlei zweverige rituelen uitvoert? Maar terwijl Elfie druk bezig is om verslag te doen van het evenement, stuit ze met Mats op een groot mysterie in het kasteel. Een mysterie dat zo snel mogelijk moet worden opgelost voordat de verkeerde mensen er lucht van krijgen. Of zijn ze al te laat?”

Elfie staarde met open mond naar de burgemeester. Haar oren suisden. Haar moeder live op televisie? Wat een vreselijk idee!

Mijn mening
Laat ik beginnen met mijn liefde voor de omslagillustraties van Flavia Sorrentino van deze serie uitspreken! Iedere keer weer #coverlove!  Wat een mooi stelletje bij elkaar inmiddels.
Nou ben ik sowieso gek op deze serie!  En het was wéér raak…

Om aandacht te vragen voor de opening van het eeuwenoude Kasteel Winterbeek als museum, heeft de burgemeester van Domperdal een live televisieshow georganiseerd, waarin Wonderwerkers als Elfies moeder Petronella met hun paranormale gaven contact proberen te maken met de overleden laatste bewoonster: thrillerauteur Noraly Zwarts. Spookt zij nog rond in het kasteel?
Elfie (12) vindt het natuurlijk vreselijk dat haar moeder op live-tv zal komen; wat zullen haar klasgenoten wel niet denken van dat zweverige gedoe?! Maar: ze mag van de burgemeester als enige verslag doen van het gebeuren, op haar nieuwsblog De Betweter, dus dat maakt wel wat goed.
Elfie ontdekt toevallig bij een bezoekje dat het kasteel zo zijn geheimen verbergt en gaat samen met haar beste vriend Mats op onderzoek uit. Ze zijn alleen niet de enigen… Zullen de speurneuzen het mysterie op tijd weten op te lossen voor de verkeerde mensen ermee aan de haal gaan?

Ik hou hier zo ontzettend van!!!  Ik blijf het leuk vinden hoe Elfie aan het begin van ieder hoofdstuk laat zien wat ze genoteerd heeft als “Verdachte gebeurtenissen” en “Personen om in de gaten te houden”, jonge speurneus en journalist als ze is.  Ze is een hele leuke hoofdpersoon; nieuwsgierig, moedig, een doorzetter, maar ook wil je haar af en toe een schop onder haar hol verkopen als ze weer negatief doet over het spirituele en zich schaamt voor haar moeder: ze mag best wat meer openstaan voor dingen die ze niet kan verklaren! (Mats staat juist overal voor open en is geïnteresseerd in alles wat Petronella doet!) Je hoopt de hele tijd dat Petronella (love her! ) het met die tv-show heel erg goed doet en dat Elfie trots op haar moeder en haar gaven zal zijn.
Het is weer een geweldig spannend en meeslepend avontuur, vol mysterie en spirituele zaken. Eeuwenoude raadsels, geheime ruimtes, tarot, handlezen, heksenrunen, geesten… het komt allemaal voorbij! En naast alle speurneuzerij en verslaggeverij heeft Elfie ook nog zo haar privéstrubbelingen…
Echt heerlijk weer! Ik heb zo onwijs genoten van dit derde De Sterrensteen-avontuur! Op naar meer! Ik kan niet wachten!

Dit was de vreemdste primeurtocht die ze ooit had gedaan: ze waren bezig raadsels op te lossen die een vrouw eeuwen geleden had bedacht.

De Wedstrijd van de Wonderwerkers
ISBN 9789030508335 – Uitgeverij Billy Bones – 296 pagina’s – Verschenen: oktober 2021 – Illustraties: Flavia Sorrentino – Deel 3 in De Sterrensteen-serie – Leeftijd: 9+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.